Освобождаване на жилище в София след продажба – почистване до голо

2
160
Добави коментар
hitarpetar79
hitarpetar79

20
авг.
2018

Извозване на старите мебели до сметище или на склад?

Продали сте жилището си и сега се нанасяте в ново, по-добро, чудесно! Нашите поздравления! С това обаче не приключват вашите задачи, напротив – сега започват. Много от купувачите имат свои мебели и техника, които искат да използват когато се нанесат в новото си жилище, а това означава, че вашите трябва да бъдат изнесени. Как да стане това?

Ако нямате намерение да използвате старите си мебели и техника и искате да се отървете от тях, имате няколко опции:

Уреждате тяхното разглобяване и съхраняване в склад, докато се намери купувач.
Директно ги транспортирате до новия им притежател.
Изхвърляте ги на регламентирано сметище.

Разглобяването на мебели е една идея по-трудно от сглобяването, тъй като при процеса често се използват трайни спойки – лепила, винтове и т.н. За да не нараните корпусната мебел, може да се нуждаете от специалист или пък просто да сте много внимателни. Ако не разполагате с опит или подходящия човек, може да се обърнете към фирма за хамалски и транспортни услуги, които освен че ще разглобят мебелите, ще ви предложат и оптимално решение за съхранението им на склад.

Уредили сте да ги продадете и да финансирате новите си проекти или пък искате да ги подарите на някой, нуждаещ се от тях, прекрасно! И тук решенията са две – разглобявате и превозвате сами (куриерските такси може да излязат доста солени заради голямото тегло на мебелите) или се обръщате към фирма за транспортни и хамалски услуги. Последният вариант може да се окаже в пъти по-изгоден в сравнение с първия.

Последната точка е много важна, ако не ви се иска да се разделите с известна сума пари, за да платите глобата, която Столична община ще ви наложи при установено изхвърляне на обемни отпадъци до контейнерите за боклук. Към тях спадат секции, шкафове, витрини, мека мебел и т.н. Специализираните фирми за извозване на отпадъци могат да ви отърват от излишните мебели бързо, лесно и много удобно за вас, а цените са напълно достъпни.

Така, решили сте, че нямате време и нерви, за да се занимавате с целия процес – разглобяване, евентуално опаковане, пренасяне, товарене, превозване, разтоварване, сглобяване, почистване… Без проблеми може да се доверите на нашия опит, който е солиден в областта на почистването до голо на апартаменти след продажба. В услугите, които предлагаме, се включват и почистване на тавана и мазето, които обикновено вървят с покупко-продажбата на апартаменти в София. Осигурете си спокойствие и сигурност, че сте взели правилното решение, за да предложите на новите собственици на жилището поле да създадат своите щастливи спомени.