Кметът на Царево: Фалшива новина е, че „Силистар“ ще бъде застрояван

1
128
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

”Плажът „Силистар“ няма да бъде застрояван – това е фалшива новина. Става въпрос за един имот, който е на повече от половин километър от плажа. Изобщо не става въпрос за застрояване, а за допускане, за да може един проектант да започне да търси начин как един изчезнал във времето път отново да се появи – защото той е там на практика, но на документи го няма”. Това коментира кметът на Царево – Георги Лапчев в ефира на “Фокус”.

Казусът предизвика бурни реакции, след като в последния работен ден от седмицата Бойко Борисов, в ролята си на председател на ГЕРБ, разпореди на Лапчев “да задържи и да не изпълнява решението на Общински съвет – Царево по казуса „Силистар“”.

”Председателят на ГЕРБ възложи на кмета на Царево да не изпълнява решението до пълното убеждаване на обществеността в правотата на това решение на Общински съвет – Царево”, гласи съобщението, свързано със строителни дейности край популярната екоивица.

”Не може председателят на ГЕРБ да звъни на кмета на ГЕРБ и да го кара да не изпълнява решение на общинските съветници на ГЕРБ, което решение самият кмет преди това е входирал. Лапчев трябва да даде отговор – Какво го е подтикнало, какво го е мотивирало да прокара това решение през Общинския съвет, ясно осъзнавайки, че то е незаконно”, коментира днес депутатът от БСП – Николай Тишев.

В крайна сметка, става дума за терен на “втора линия”, която, по думите на Лапчев, не е част от природния парк. Засега нямало инвестиционни апетити, но според градоначалника строителството на ниски сгради щяло да позволи запазването на пътя към ивицата. Предстои кръгла маса по темата.