Президентът Радев посети част от ранените в тежката катастрофа край Своге

1
153
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Президентът Румен Радев посети снощи част от ранените в тежката автобусна катастрофа край Своге, настанени в столичната УМБАЛСМ „Пирогов“. По думите му само една жена е била контактна и той е успял да поговори с нея. „С добро самочувствие е, чакат я деца и внуци. Поне при нея нещата ще бъдат добре“, допълни президентът.

Румен Радев благодари на екипите на Спешна помощ, пожарната и полицията, които са реагирали след тежкия пътен инцидент.

Радев оцени проблема с пътните катастрофи по страната като „надведомствен“ и изрази надежда, че ще се вземат мерки за разрешаването му. Той подчерта, че трябва да се инвестира в екипите като тези в „Пирогов“, където „по-най-бързия начин може да се получи адекватна помощ на високо, професионално ниво“.

 „Искам да благодаря на всички екипи, най-вече на лекарите, които реагираха по възможно най-бързия начин в тази тежка ситуация. Това, което правят екипите на проф. Габровски, е наистина невероятно“, каза Румен Радев, президент на Р България.

По-рано вчера президентът Радев отмени участието си в тържествената заря-проверка в в Габрово по случай 141-вата годишнина от Шипченската епопея. Той изрази дълбоките си съболезнования към близките на загиналите и ранените в катастрофата край Своге.

Автобус се обърна на пътя край Своге. В тежката катастрофа загинаха 16 души.

МВР разкри „гореща“ линия, на която роднини на пострадалите могат да потърсят информация за настанените в столичните болници за оказване на медицинска помощ: 02 982 50 39

27 август, понеделник, е определен за ден на национален траур.