Тотнъм разкова Юнайтед насред „Олд Трафорд“ – SportVox

1
190
Добави коментар
sheri
sheri

Отборът на Тотнъм спечели голямото дерби на третия кръг на Висшата лига, след като надигра Манчестър Юнайтед с 3-0 на „Олд Трафорд“.

Домакините бяха близо до гола още в 16-ата минута, след като Дани Роуз подари топката на Ромелу Лукаку. Белгиецът преодоля Лорис, но не успя да улучи рамките на опразнената врата.

В 33-ата минута Пол Погба шутира силно, но Лорис изби. Последва пас към Неманя Матич, но неговият удар бе блокиран от защитник на гостите.

„Шпорите“ също имаха възможности за гол през първата част, но на два пъти Деле Али се забави и бе блокиран.

Пет минути след почивката Тотнъм успя да поведе. След изпълнение на корнер топката бе центрирана към Хари Кейн, който се измъкна от Джоунс и реализира с глава след удар в горния ляв ъгъл на Де Хея – 1-0.

Секунди след това Юнайтед отговори с чудесна атака, при която Лукаку бе изведен вляво, шутира по диагонала, но Лорис се разтегна и изби топката.

Само след още минутка „шпорите“ удвоиха аванса си след нова прекрасна контра. Ериксен получи пас вдясно, подаде по земя към точката на дузпата, където Лукас Моура засече за 2-0.

В средата на второто полувреме Виктор Линдельоф подари кълбото на Деле Али, но той отново бе разсеян и не успя да преодолее Давид де Хея.

В 84-ата минута Лукас довърши тотално домакините след страхотен гол от дистанция, правейки безпомощен де Хея – 3-0.

След успеха Тотнъм има 9 точки и се изкачи на второ място, докато Юнайтед е 13-и с едва три пункта.