Числото единадесет в нумерологията е мистическо число.

1
218
Добави коментар
Didohotep
Didohotep

Числото 11 – единадесет е особено, мистическо число в нумерологията и се управлява от една фиктивна планета – Прозерпина. Същата Прозерпина, в римската митология, е богиня на плодородието и подземното царство. А вавилонците често споменават в своите произведения Тиамат с неговите единадесет демони, поддържащи хаоса. В индийската традиция, Бога на разрушението Рудра, притежава 11 форми на въплъщение. Според «Хариванша» и «Ваю пурана» са известни 11 много почитани Апсари – полубожествени женски същества, обитаващи небето, а някои – и земята. Те заплашват хората с любовно безумие, и затова в «Ахтарведа» предписват заклинания против тях.

От гледна точка на номерологията, 11 е сложно число, съставено от две единици (1 + 1), което усилва тяхното действие. Но от друга страна, сумата на двете единици е двойка (1 + 1 = 2), което показва, че става трансформация, която се отразява и върху характера на имащите 11 в датата на своето раждане.

Освен това, 11 = 10 + 1, число с голяма магическа сила, символизиращо баланса и равновесието у човека, а в езотериката е известно и като полярност – висшата точка на началния път, за каквато първите християни считали ритуала за брачно тайнство. В някои теологични писания, единадесетицата е число на отрицателните предзнаменования, грешниците и наказанията.

Но в индийската традиция то няма нищо общо с греха, а тъкмо обратното – счита се за добродетелно и динамично. И поради това, че единицата е повторена два пъти, нумеролозите свързват това с революционен, властен и настойчив характер, особена чувствителност към вибрации, способност да се виждат духове и привидения.

Последното подхранва склонността им към фантазии и създаване на лични ритуали за какво ли не. На запад, числото се свързва с понятия като мисия, вдъхновение, изобретателност, мистицизъм, духовност, романтичност, аристократизъм, ентусиазъм, енергия. Хората, управлявани от това число, имат много силни психически способности, с които влияят на заобикалящия ги свят, като го изменят. Те са склонни към ясен анализ – разбиват нещата на дребни детайли, анализират ги и от тях правят нещо съвсем ново. Тяхното призвание е да трансформират действителността.

Те са носители и проводници на енергии от други светове. Сред тези хора често се срещат екстрасенси и ясновидци. Питомците на Прозерпина отлично се справят в

окултизма, хипнозата и алхимията.  В кръга на техните интереси попадат странни неща, посвещават живота си на изучаване на непознатото и така остават неразбираеми и недооценени от хората около тях.

Двете единици имат отлична интуиция и проницателност, виждат скритите мотиви в думите и постъпките на околните и умеят да постигат най-дълбоките тайни на мирозданието. Те намират полза във всичко и добре се приспособяват към всякакви условия за съществуване, благодарение на тайните знания, които владеят.

При общуване, независимо от своята необичайност, запазват откритост и комуникативност, имат необичайни и неочаквани разсъждения и са интересни събеседници. Поради тази причина, хората се вслушват в техните препоръки, интуитивно чувствайки, че те имат по-голям достъп от останалите хора.

Притежателите на «двете единици» в своята рожденна дата, привличат околните и с това, че не са високомерни и тънкообидни. Затова те са в състояние да постигнат значителни професионални висоти на всяко поприще, творческо или друго, но особен успех ги очаква в полето на

аналитичното мислене, предвидливостта и далновидността. Енергични, инициативни хора, пълни с амбиции, но понякога им пречат съмненията. Ако веднага и без отлагане пристъпват към изпълнение на плана, тях ги очаква победа и успех. Убедени индивидуалисти, които са способни на големи творчески постижения. Колектива ги подтиска.

Често страдат от това, че не могат директно да кажат какво мислят и това не е поради липса на смелост, а заради деликатност – самите те са свръхчувствителни и затова се стараят да не нараняват чувствата на другите. Наличието в 11 на две единици, поражда двойственост на характера им и непресказуемост в поведението. Успеха идва при тях благодарение на вярата в себе си.

На 11-те им върви в любовта, но винаги избират сами и ако те самите не са проявили интерес към Вас, безполезно е да опитвате да се запознаете или да ги впечатлите. Но ако те изпитват романтични чувства към някого, винаги ще намерят нужния подход, за да поднесат себе си в най-благоприятната светлина. Те винаги залагат на първото впечатление, което рядко може да ги подведе.

В същото време единадесетиците са склонни към дребнотемие и дребнавост, като понякога може да стигнат и до абсурд. За тях е добре да се научат да възприемат света в неговата цялостност, без да го разлагат винаги на части. Иначе често ще им се случва да потискат заобикалящите ги със силната си психика, предизвиквайки дискомфорт и страх.

Необходимо е да се контролират и да използват силата си за благородни и градивни цели. Поначало, те са призвани да помагат на хората и затова опита да се възползват от хората може да ги доведе до големи неприятности. На когото много е дадено, в същото време – от него много се и изисква.

Единадесетицата винаги има някаква своя, особена мисия и трябва да я следва, иначе идват неприятностите. Необходимо е да намери себе си и своето предназначение. Само така я очаква успех и благоденствие. Тя изглеждат твърда, смела и решителна, но това е само маска, зад която скрива своята чувствителност и ранимост.

Хората с число на душата 2, родили се в такъв ден, са отзивчиви, оптимистични и могат да водят себе си и другите в преодоляването на трудни ситуации. В материалния свят те могат да постигнат голям успех. –––––––––––––––––