Алпинистът Атанас Скатов с трета книга за тази година

1
152
Добави коментар
pressbulgaria
pressbulgaria

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ START
––––––-

Алпинистът Атанас Скатов с трета книга за тази година

Мария Илиева тел: 0888813281

Излезе от печат четвъртата книга на алпиниста Атанас Скатов и трета от поредицата “Над 8000 метра” със заглавие “Над 8000 метра. Гашербрум”.
Атанас Скатов е алпинист, първия българин завършил проекта “ Seven Summits” за изкачване на седемте континентални първенци на планетата. Към момента провежда втория си проект за изкачване на 14- те осемхилядника на планетата, от които е изкачил вече 6.
В поредицата “Над 8000 метра” авторът прави опит да преведе читателя през всички изпитания, трудности и радости от успеха, които един алпинист преживява по време на експедициите си.

В отговор на читателския интерес 2018 г. е много плодотворна за алпиниста, тъй като в рамките само на 6 месеца с помощта на издателство “Кибеа” той успя да издаде 3 книги от поредицата.

В последната си книга Атанас Скатов разказва за експедицията си в Каракорум, Пакистан през юни и юли 2016г в опит за изкачване на върховете Гашербрум 1 и 2. Книгата проследява интересните моменти от пътуването на Скатов в тази източна страна, запознава читателя с нейната култура и разбира се подробно отразява цялата експедиция в дати и събития, ден след ден.

„Тази експедиция ще остане дълбоко в съзнанието и спомените ми. Един нов за мен свят, въпреки че съм посетил повече от 70 страни, от най- бедни до най- богати. Но най- силен е споменът за невероятната природа на Каракорум. Няколко пъти съм сънувал, че съм отново там. Имаше и много негативни моменти, но те са избледнели. Времето действително лекува, а и ние хората се променяме и гледаме по различен начин на миналите преживявания.“ Атанас Скатов

Читателите ще имат възможност да присъстват на Премиерата на книгата на 27.09.2018 г. в София, Културен център Г8, ул.” Уилям Гладстоун” 8 .
Представянето ще е и с цел събиране на дарения за последващи експедиции по проекта “ 14х8000хVegan”.

Прикачени файлове

https://pressbulgaria.com/uploads/files/2498/1/na-22807.jpg

––––––
ПРЕССЪОБЩЕНИЕ END

Отчет за прессъобщение „Алпинистът Атанас Скатов с трета книга за тази година“
Прессъобщението е заплатено успешно
Прессъобщението е публикувано успешно
Въпроси?

Ако имате някакви въпроси, моля, пишете ни на [email protected].