На море и планина в Странджа – Етнографски Комплекс Чифлика

1
182
Добави коментар
vipsofia
vipsofia

Етнографски Комплекс „Чифлика“ е построен през 2005 година и от тогава се радва на голяма посещаемост през лятото и зимата. Комплексът се състои от хотелска част с вътрешна механа, външен ресторант, занаятчийски и етнографски кът, мини зоологическа градина, както и просторен, красиво аранжиран двор. Хотелската част разполага с 9 двойни стаи, 2 тройни и 1 апартамент.
Всяка от стаите има телевизор, минибар и неописуемата гледка към Странджа планина.

ЕДНОДНЕВЕН ПАКЕТ: VIP цена: 45 лв.
ВИП ваучерът е за ЕДИН човек, при двойно настаняване и включва:

Една нощувка 
Една закуска
Една вечеря
Безплатно ползване на: външен басейн, шезлонг, чадър
Интернет
Детски кът
Паркинг
Курортна такса

Забранено е внасянето на алкохол и храни в ресторанта!

 

В Комплекс Чифлика има вътрешна механа с 60 места, изградена в типичен етно – битов стил. Професионално обслужване, неповторима обстановка допринасят за цялостната атмосфера. Механата ще стане ваше любимо място.
Най – красивото място през лятото е градината на комплекса.Над 120 розови храсти , много цветя и декоративна растителност аранжирани на площ 1 декар допринасят за една пълноценна отмора.
Освен това един от най-големите резервати в България, „Ропотамо“, е разположен само на 15 км. от комплекса като в него се срещат повече от 80% от всички растителни и животински видове, характерни за България.
Тракийското мегалитно скално светилище Беглик таш /Бегликташ/ се намира на 4 км от Приморско, там където Странджа планина прегръща морето. То е едно от големите открития на тракийската история по Южното Черноморие и Странджа.
Нос Урдовиза се намира на изток от курорта Китен. Представлява скалист нос с доста стръмни участъци. На него личат останки от древна крепост от Средновековито
Музей по подводна археология гр.Китен, Исторически музей в град Приморско.
Може би най – хубавото на местоположението на комплекса остава обаче неговата изолираност от градовете и курортите.