Не е за вярване, но това е новата Lada 4X4 Vision, легендарната Нива излиза в пенсия (СНИМКИ)

1
326
Добави коментар
slavchev
slavchev

Новата LADA 4X4 Vision беше представена на международния автосалон в Москва ММАС-2018 и се оказа коренно различна кола от „старицата“ – Niva.

Концептуалният модел на Lada 4×4 Vision бе показан на събитието от руско-френския производител АвтоВАЗ. Този модел е предназначен да замени през следващата година Lada 4×4 (по-рано наречена „Нива“).

При представянето на всъдеходния автомобил, главният дизайнер на ВАЗ, Стеф Матин, заяви, че руснаците ще се гордеят с тази кола, но техническите характеристики не бяха разкрити.

Прототипът изглежда наистина впечатляващ и ефектен – вероятно не само руски, но и френски дизайнери са работили върху него. Все пак АвтоВАЗ е управляван от френско-японският алианс Renault-Nissan.

Външният вид на новата LADA 4X4 Vision е създаден в фирмения X-стил на компанията, която отличава всички нови автомобили на марката. Веднага правят впечатление решетката пред радиатора, 21-инчовите джанти, панорамният люк на покрива, светодиодните фарове, а предните мигачи са вградени в предния капак.

Дизайнът на вътрешността на новия автомобил е модерен като се вижда и цветен диcплeй в тaблoто. Шофьорът и пътниците ще могат да се разположат на седалки със спортна визия.

Първоначално е възможно да си помислине, че автомобилът притежава три врати. Всъщност, зад предните две врати са поставени още две по-малки, отварящи се обратно на посоката на движение, както е и при Rolls-Royce.

Новата Lada 4×4, предшественик на който е концептът Lada 4×4 Vision, трябва да бъде пуснат в производство през следващата година. Технически, колата ще се базира на платформата B0, която използва Renault Logan.

Същевременно старата „Нива“ ще бъде произвеждана успоредно поне още три години. / ko4.bg

Източник: auto.blitz.bg

loading…