Три жестоки истини за Цезаровото сечение и Белегът на щастието!

1
191
Добави коментар
slavchev
slavchev

Т.нар. “ Цезарово сечение ” е един от начините една жена да роди своето бебе.

Някои жени избират този метод по собствено желание, докато други са длъжни да се съгласят на него по медицински причини. Понякога Цезарово сечение се извършва по спешност и при преценка на лекарите. От Ко4.бг решихме днес да ви разкажем три истини за Цезаровото сечение, които е добре да не забравяме. И какво съпътства получаването на този т.нар. “ Белег на щастието ”.

Жените смело се наемат да се подложат на операция.

Цезаровото сечение не е толкова безобидна операция, както много хора може би си мислят. Всъщност това е сложна и голяма операция, при която има риск не само за майката, но и за детето. При нея майката е сама в операционната, защото роднини не се допускат вътре. Тук вече няма как бременната да бъде окуражена от близките си, което е трудно за нея.

Желанието да станеш майка обаче е по-силно от всяко друго, което все пак дава вътрешна сила на жената. Няма как да знаеш, дали всичко е наред, докато всичко не приключи. Рискът за родилката не свършва с раждането на бебето. Това е операция и докато не премине упойката, няма как да се знае дали всичко е окей.

По време на самата операция майката може да е будна и да не чувства болка, защото е в упойка. Тя обаче усеща всяко движение по тялото си, което е наистина плашещо. Но знаейки каква е наградата, няма как родилката да не издържи. Длъжна е да го направи.

Процесът на възстановяване е истинско геройство

Както след всяка операция, след тази също се стига до силни болки на оперираното място. Майката има нужда от обезболяващи, за да се справи с болката. Тя е голяма.

Грижите за бебето обаче не чакат. Представете си как майката, потънала в цялата тази болка, трябва да започне да се грижи за детето си. Това е истинско геройство.

“Белегът на щастието” на Цезаровото сечение е истински повод за гордост. А тези майки са истински герои!

Източник: informaciq.info

loading…