Лудогорец се справи без проблем срещу Дунав :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,…

1
186
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Лудогорец победи Дунав с 3:1 и се изкачи на трето място в генералното класиране на Първа лига след изиграването на всички мачове от седмия кръг. Шампионите са с актив от 14 точки и две по-малко от ЦСКА-София, но и пет зад лидера Левски.

Лудогорец вкара първия си гол в 26-та минута чрез Джоди Лукоки. Холандското крило на 7-кратните шампиони получи топката от Клаудиу Кешерю вляво от вратата и с много силен и точен удар от малък ъгъл преодоля стража на русенците Филип Димитров.

Иначе Лудогорец доминираше през първото полувреме, но не създаде много голови положения. Вандерсон стреля точно във вратата още в първата минута на срещата, а две центрирания на Лукоки можеха да донесат опасност, но нападателите в зелени екипи не ги оползотвориха.

Кешерю успокои домакините с гол в 51-та минута, когато засече центриране в наказателното поле и изпрати топката с много красиво воле в мрежата на Дунав. Той покачи на 3:0 само две минути по-късно, когато беше изведен от Вандерсон сам срещу Димитров и го прехвърли.

Иван Коконов намали резултата с прекрасен гол в 76-та минута, когато пое топката по лявото крило, влезе в наказателното поле покрай Цветомир Панов и преодоля Ренан дос Сантос със силен шут. Димо

Бакалов отговори с удар в гредата и в крайна сметка мачът завърши 3:1.