Преди зимата: Подгответе жилището си с изолация

2
139
Добави коментар
clashbade
clashbade

Когато лятото напомни за своя край, време е да помислим как да подготвим жилището си…

През лятото нещата ни изглежда толкова очарователни, че обикновено пропускаме някои важни подробности относно състоянието на жилището ни. Наближи ли краят на топлите месеци обаче, е крайно време да се сетим, че то изисква подготовка за зимата. Една от задължителните основи е да се погрижим за изолацията.

Ако сме въоръжени с повече търпение и обстоятелствата го изискват, може да съчетаем дейностите с по-груб ремонт – усвояване на тераса, промени в разположението, преместване на една стая в друга, в чисто функционално отношение. Тогава трябва да имаме под ръка контактите на професионална фирма за строителна техника под наем, защото всеки един етап от промените ще изисква съответното оборудване. Не оставяйте нещата на случайността, за да не срещнете големи трудности по пътя към целта си.

Стройрент – строително оборудване и механизация под наем в цяла България.

Каква изолация да изберем:

Може би най-предпочитаният материал за изолация, осигуряващ необходимата дебелина на покритието. Има отлични качества да задържа топлината, ниска абсорбация на влага, устойчив е на климатични промени и различни химикали.

Продукт, който не изисква кой знае каква обработка при поставяне. Лек е и се монтира лесно. Слави се с висока паропропускливост, но ако е подложен на продължително нагряване от слънцето, може да влоши бързо състоянието си.

Не пропуска вода, има и противопожарна защита, за разлика от предходните два. Подходяща е, както за вътрешни стени и тавани, така и за външната част на помещенията. Има видове, които са с голяма степен на якост, което ги прави препоръчителни и за подове.

По-малко познатите минерални плочки са съставени от цимент, варова смес, вода и пясък. Не са в състояние да бъдат запалени, а и няма отделяне на токсични газове при употребата им. Ако домът е подложен на висок риск от пожари, те могат да са прекрасно средство за опазването му. Има специфика при избора им, в зависимост от целта, която имате, така че е удачно да се консултирате с експерт по въпроса.

Каквато и изолация да изберете, важно е да стартирате ремонта с ясна схема, предвид планираните задачи, както за времето, което ще ви отнеме, така и за вложения бюджет. По този начин няма да срещнете сериозни предизвикателства и самият резултат ще удовлетвори очакванията ви. Във всеки един етап се стремете да имате доверени професионалисти до себе си, за да не се стига до неприятни ситуации, които ще се отразят генерално на цялостната работа.