Най-нездравословните ястия в Америка предлагани от заведенията за хранене

1
205
Добави коментар
stupid
stupid

Center for Science in the Public Interest (CSPI) е съставил списък на най-нездравословните ястия в Америка, известен като списък „Xtreme Eating“. Някои от ястията в списъка за 2018 съдържат препоръчаното съдържание на мазнини за почти четири дни.

Списъкът е съставен от специалисти по храненето, които са преглеждали менютата на 200 ресторантни вериги в САЩ, за да намерят най-калоричните ястия, с високо съдържание на наситени мазнини, натрий и захар. Дневният препоръчителен прием е 2000 калории, 20 грама наситени мазнини, 2300 милиграма натрий и 50 грама добавена захар.

Ето списъкът, класиран от най-ниските до най-високо калоричните ястия:

8. Верига ресторанти BJ’s Restaurant & Brewhouse: Peanut Butter S’mores Pizookie (1,580 калории)

Този екстравагантен десерт е най-малко калоричният от всички, но има огромно съдържание на захар (135 грама). В него има тройна шоколадова бисквитка, покрита с фъстъчено масло, бонбони, изпечено златисто покритие покрито с ванилов сладолед.

7. От менюто на The Cheesecake Factory’s: Chicken Parmesan “Pizza Style”

Това е едно от двете ястия на Cheesecake Factory включени в списъка. То има високо съдържанието на мазнини, натрий и калории. Приготвено е от нарязани пилешки гърди, покри с галета, покрит със сос от маринара и много топено сирене и завършва със спагети в сос от сметана Алфредо.

6. AMC Cinemas: Bavarian Legend Soft Pretzel (1920 калории)

Ще е по-добре докато гледате филма да си вземете голям пакет с пуканки, от колкото този баварски бретцел, поръсен със сол и сервиран с със сирене и горчица. Съдържанието на натрий в една порция е почти еквивалентно на препоръчителната доза за четири дни.

 

5. Ресторанти Yard House: Vampire Taco Combo (2,040 калории)

Този вампирски тако комбо съдържа два тако, пълнени със свинско месо, бекон, сметанов сос и гуакамол, както и пикантен ориз и боровинки. Макар съдържанието на мазнини да не е твърде шокиращо, той има голямо съдържание на калории.

 

4. Верига за пицарии Uno Pizzeria & Grill: Deep Dish Buffalo Chicken Mac & Cheese (2,320 калории)

Паста с чедър, пармезан и романо, покрита с пиле печено в дълбок тиган. Не е изненадващо, че това ястие със сирена има високо съдържание на мазнини. 

 

3. Верига за бързо хранене Shake Shack: Double SmokeShack, пържени картофи и фъстъчено масло (2,240 калории)

Двойният бургер, покрит с натурален пушен бекон, с порция пържени картофки и шейк. Това може да изглежда като стандартен сандвич, но калориите са много. Само шейкът съдържа почти толкова калории (890), колкото и бургер (930).

 

2. Ресторант Chili’s: Honey-Chipotle Crispers & Waffles (2,510 калории)

Белгийски вафли с бекон, люти чушлета, сервира се с пържени картофки и меден сос. Равнява се на пет кръгли понички Krispy Kreme, 30 McDonald’s Chicken McNuggets и пет пакета сос за барбекю. Съдържа 40 грама мазнини и 105 грама захар.

 

 

1. Верига ресторанти The Cheesecake Factory: Breakfast Burrito (2,730 калории)

Това е второто от двете ястия на Cheesecake Factory включени в списъка, което има най-много калории от всички ястия. Топла тортила, пълна с бъркани яйца, бекон, пилешко, сирене, хрупкави картофи, авокадо, чушки и лук, върху пикантен сос, сладка сметана, салса и черен боб. То има не само най-много калории, но в него има  наситени мазнини достатъчни за почти четири дни (73 грама), плюс съдържание на сол достатъчен за два дни.