Ценни съвети при довършване на жилище

1
310
Добави коментар
clashbade
clashbade

Ценни съвети при довършване на жилище
Когато се инвестира в строеж, първоначалните разходи са по-малко, но впоследствие се налагат и довършителни дейности…

Мнозина предпочитат да закупят жилището си на етап строеж, за да са сигурни, че ще бъдат удовлетворени от резултата, а и за да направят по-изгодна инвестиция. Първоначалните разходи са по-малко, но впоследствие се налагат и довършителни дейности – този факт не бива да се подценява.

Някои съвети ще ви бъдат от полза, затова ги имайте предвид, преди да се впуснете в предизвикателството и да се сдобиете с нов имот:

Договор с фирма за ремонти

Ако потърсите майстор за ВиК инсталацията, друг за мазилката, а трети за реденето на плочки в банята, може да се чудите после как да им потърсите отговорност при възникване на проблеми. Когато сключите договор с фирма за всички ремонти, няма как да се оправдават с други хора и ще се наложи да си понесат последствията.

Строителна техника под наем

Фирмите, които са се специализирали в бранша, ще ви предложат необходимата техника и ще ви облекчат значително при довършителните дейности около жилището. От най-дребния и простичък уред до най-сложното оборудване – каталозите са пълни с предложения.

Много хитра и полезна услуга, която напоследък има голям подем. Стройрент е може би най-популярния представител на всякаква техника и механизация под наем за цяла България.

Не пестете прекалено

Финансовите средства винаги изискват строг разчет, но преценявайте моментите,  в които е редно да пестите и в които това би било по-скоро грешно решение. Ако го позволите при дългосрочното обзавеждане и интериор, може да съжалявате на по-късен етап, а да е трудно да се внесе промяна. За всичко останало, имате зелена светлина да се спирате на по-евтини варианти.

Координирайте работата на строителния обект

Това че сте се доверили на фирма за изграждане на строителния обект, не означава, че не можете да контролирате процеса. Изисквайте необходимото за вас и според нуждите ви. Нека да сте наясно с конкретните размери на важни участъци, с местата на някои детайли в жилището, с броя на контактите и ключовете в стаите и т.н. Разбира се, не може да прекроите напълно готовия апартамент, движете се в основните рамки, без да настоявате на своето на всяка цена.

Непредвидени разходи

Всеки, който е минал през основен ремонт на жилището си, би дал този съвет. Това е едно от най-важните неща при изготвяне на предварителната сметка. Каквото и да сте планирали и да сте изчислявали, сложете си поне 30 процента отгоре за непредвидени разходи. Те могат да бъдат глътнати покрай внезапно възникнали ремонти, които в движение сте се сетили, или да бъдат вложени в самото обзавеждане. Бъдете готови, за да не се окажете в неприятна ситуация и да забавите още повече работата по завършването на дома ви.      

Свързани

Автор Вестник Строител
на 30.08.2018. Категория Новини.
Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0.
Можете свободно да коментирате тази публикация