„Дарение вместо цветя“ за първия учебен ден носи надежда на малкия Никола

1
136
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Кампанията за набиране на средства за Никола продължава. Семейството на детето се нуждае от 120 000 долара за лечение. Поредната акция в подкрепа на детето ще премине под надслов “Дарение вместо цветя”. Призивът към всички родители е в първия учебен ден предвидените за цветя пари да бъдат дарени за лечението на Никола.

Тригодишният Никола Димов от Бургас е с вроден дефицит на бедрената кост, което причинява сериозно изоставане в развитието на едното краче на детето. В момента Никола ходи със специални обувки. Те вече не могат да компенсират разликата в дължината на крачетата, която е 4,5 сантиметра. В България операции за подобен проблем се правят чак след 11-годишна възраст.

Дотогава не само разликата ще е по-голяма, но и тялото на детето може да получи множество изкривявания. Ето защо семейството е принудено да търси друг вариант в името на сина си. Вече имат оферта от клиника в САЩ, където могат да оперират детето още сега.

В средата на септември световноизвестният детски ортопед-хирург д-р Пейли ще преглежда в Барселона. Там ще назначат и дата за операцията на Ники. Тя се състои в поставяне на външен фиксатор за 10 седмици (това е периодът на удължаване). През този период има осигурена физиотерапия, прегледи и рентген в клиниката.

След постигане на желания резултат, фиксаторът остава за още 10 седмици, но Никола ще може да се прибере в България. Тук фиксаторът ще може да се премахне и да поставят пирони, за да се избегне фрактура на костта.

Средства за лечението на 3-годишното дете се събират на няколко места. Специални кутии са поставени във фото “Дъга” в комплекс “Меден рудник”, в Карнобат – ул. “Христо Смирненски” – в магазина за GSM аксесоари. Днес кутия за дарения ще бъде поставена на партера в Община Бургас, а до няколко дни ще бъде активиран DMS номер, на който всеки ще може да изпраща дарителски SMS.

Средства се събират и на сметка:

НИКОЛА ПЕТКОВ ДИМОВ IBAN : BG92UNCR70001523296890 BIC:UNCRBGSF