Фалун Дафа е древно учение за тялото и съзнанието

1
171
Добави коментар
Didohotep
Didohotep

Фалун Дафа е древно учение за усъвършенстване на тялото и съзнанието, а също и учение за произхода на човека, възникването на живота и строежа на вселената. Основателят на Дафа, майстор Ли Хонгджъ, адаптира древната форма към живота на съвременния човек, правейки я достъпна за всеки. Така много скоро последователите на основополагащите принципи на учението „Истина – Доброта – Търпение“ достигат 100 милиона в цял Китай.

 
Учението има доказан ефект в оздравяването на последователите му, а също и значителен принос за възстановяването на морала и духовния напредък в обществото. Конкретни и действени техники учат хората как да бъдат добри помежду си, но огромният брой последователи (повече от членовете на ККП) предизвиква раздразнение и притеснения в ръководството на Китайската комунистическа партия (въпреки изричното изискване за аполитичност към последователите на Дафа).

И така ККП поема от 20 юли 1999 г. курс на подтискане, преследване и затваряне на Дафа-последователите в изправителни лагери, затвори, трудови колонии, центрове за промиване на съзнанието, психиатрични клиники и всевъзможни други издевателства над човека.

Въпреки това, Дафа получава признание далеч зад границите на Китай, в над 100 държави по света с милиони нови последователи. Майстор Ли е удостоен с над 2000 сертификати и удостоверения от авторитетни международни организации за несъмнен принос към духовното развитие на човечеството. Десетки парламенти и организации по света изразяват своята подкрепа към последователите на учението и протестират пред китайските власти за погазването на човешките права.

http://bg.falundafa.org/index.html