Собственикът на „Винпром Карнобат“ Миню Стайков е задържан за 24 часа

1
245
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Собственикът на „Винпром Карнобат“ Миню Стайков е задържан за 24 часа. Специализираната прокуратура разследва бизнеса му за данъчни престъпления и пране на пари. Заместник- главният прокурор Иван Гешев допусна, че е възможно до края на деня на Стайков да бъдат повдигнати обвинения. Сред задържаните още е синът на кмета на Карнобат.

Разследването на фирмите на Миню Стайков е започнало още през месец юли, когато в Карнобат при акция на специализираната прокуратура и ГДБОП е разкрита нелегална фабрика за производство на цигари. Тогава няма задържани, тъй като във фабриката са намерени само работниците, шофьор на ТИР, в който е товарена продукцията и т.нар. „отцепка“, която е осигурявала маршрута, по който ТИР-ът трябва да премине, за да стигне до местоназначение.

Разлседващите тогава започват да търсят кои са скритите собственици на тази фабрика, както и какво е ставало с приходите, така стигат до данни и веоятно доказателства, че тези пари са „прани“ през фирмите „Винпром Карнобат“ , „Сис индъстрис“ и „Топаз Мел“, които са свързани с бизнесмена Миню Стайков.

Самата сграда, в която е била фабриката за цигари, е била собственост на сина на кмета на Карнобат.

За момента задържаните са около 10 човека.