Строят нов хотелски комплекс между Поморие и Ахелой за 30 млн. лева

1
156
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

От началото на 2018 г. между Поморие и Ахелой, в близост до къмпинг „Ахелой“, се изгражда хотелски комплекс Wave Resort. 30-те млн. лева, вложени в него, го превръщат в една от най-големите инвестиции на Черноморието ни.

Инвеститори са Венцислав Танчев, управляващ директор на един от най-големите туроператори у нас – Suntours, и турският хотелиер и туроператор Емре Юнсев, притежаващ хотели и туристически агенции в Анталия.

Новият хотелски комплекс Wave resort е разположен на терен от близо 50 дка и се очаква да заработи през следващия сезон. Петзвездният хотел ще работи по системата ол инклузив като ще гони качеството на големите петзвездни хотели в Анталия: големи комфортни стаи с площ 40 кв. м и тераса 12 кв. м, множество заведения за хранене, големи басейни с достатъчно на брой шезлонги около тях, спортни съоръжения, атракции и зелени площи. Предвиденият върху 2500 кв. м уелнес и СПА център, както и конферентните зали с капацитет 400 седящи места дават възможност за удължаване на сезона до 7-8 месеца.

В непосредствена близост до хотелския комплекс се вади прочутата лечебна кал от Поморийското езеро, която ще се използва за бъдещия СПА и уелнес център на комплекса. Басейните ще бъдат предназначени за  деца и възрастни, включително и един с олимпийски размери. Предвиден е и амфитеатър за анимация за различни възрасти посетители. На разположение ще са още водни пързалки и тревна площ с шезлонги и чадъри зад плажа.

Основните пазари, откъдето ще идват гостите на хотела, са германският, рускоговорещият – Русия, Украйна, Молдова, Беларус, Казахстан, полският, румънският и словашкият. Таргет групите са семейства с деца в пиковия сезон, както и възрастни в крилата на сезона с акцент върху СПА процедурите. През април, май и октомври фокус ще бъде конферентният туризъм. / infotourism.net