Красимир Стойчев: Политиците разбраха, че сивата икономика удря и по тях самите

1
113
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Богатите хора от времената на Прехода така и не се научили, че с парите идват и отговорностите

Промяна в поколенията – така бизнесменът Красимир Стойчев коментира в студиото на „Тази неделя” изненадващите акции срещу едрите бизнесмени Ветко Арабаджиев и Миню Стайков.

Има хора в прокуратурата, ДАНС и МВР, които не помнят какво е било по време на предишния строй, които не са свързани с корупционните практики от 90-те, получават достойни заплати и искат България да живее по-добре и да бъде по-законно, коментира Стойчев, който през 90-те беше част от богаташкия клуб Г-13, в който членуваха и покойните Илия Павлов и Емил Кюлев.

„Сега тези, които са на власт осмислят, че от процъфтяването на икономиката зависи политическото им благосъстояние и бъдеще”, отбеляза той и даде пример с приходите от цигари, които у нас са 10% от влизащото в хазната и правителството няма как да просъществува без активни мерки за събираемост.

Стойчев призна, че познава Арабаджиев от години и даже е бил гост в първия му хотел. Не смята за сериозни твърденията, че ДС е свързана с възхода на туристическия бос: „Ветко е бил шофьор някъде, това е необяснимо”.

По думите му през 90-те големите туроператори раздавали пари на бизнесмени за строителство и изкупуване на хотели, като в замяна изкупували леглата за години напред.

Красимир Стойчев отбеляза, че ако в годините на Прехода престъпниците са имали филми като „Кръстника”, от които да се учат, то богатите хора не е имало как да разберат каква отговорност да си богат. А проблемите идват, когато решат, че това да имаш много пари те прави и много по-умен от другите, допълни той.