Общината е готова с проекта за новото гробище край Меден рудник

1
145
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Общината е готова с проекта за новото гробище край Меден рудник. То ще се намира югозападно от жилищния комплекс, на около 1600-1800 м, в непосредствена близост до пътя Бургас – Средец – Елхово. Цялостният план за обособяването му е внесен от зам.-кмета Чанка Коралска за гласуване от Общински съвет.

Готови са всички екологични и инфраструктурни оценки и проверки. От извършено геодезическо заснемане на място е установено, че наклонът на терена определен за гробище е с посока на юг към неурбанизирани територии, не е насочен към водоизточници, използвани за питейно-битови нужди, плажове и места за къпане.

Според проекта, паркът ще включва осем гробищни квартала, с предвидени общо 5 018 места за загробване и буферно озеленяване. В най-ниската част ще има работилници за паметни плочи, както и площадка за изграждане на урнови стени. Ще има административни помещения и ритуална зала.

Паралелно с това ще бъде изградена и необходимата за достъпа на граждани пътна инфраструктура. Гробището ще има и собствен крайуличен паркинг за 54 автомобила, от които 3 са за хора с увреждания и два автобуса, като в уличната регулация се предвижда и автобусна спирка с обръщало.