Строго секретно

1
349
Добави коментар
GeorgiN
GeorgiN

Идиот е диагноза. За моите „връзки“ с  Zero Hedge

Публикувано 01.2017

 

Красимир Иванджийски /Krassimir Ivandjiiski/

 

 

С разпростирането на истерията с така наречените „лъжливи новини“ fake news, в САЩ и другаде, моето име се споменава напоследък /и преди това/ в контекста на „човек на КГБ – пропагандата“ в някои американски и други сайтове, за които се говори, че са свързани с неоконсерваторите, ЦРУ, Хилъри Клинтън, Сорос, Ранд и т.н.

Това се нуждае от някои кратки съображения за истинските спонсори на истинските лъжливи новини.

Първо. Нямам нищо общо с КГБ, който беше закрит още през 1991 г., т.е. преди 26 години. Много от неговите началници /босове/ отидоха да служат при новите руски олигарси, често и в САЩ, вероятно и в ЦРУ.
Второ. И преди това /1985 – 1991 г./ по време на перестройката нямах нищо общо с КГБ и… ЦРУ, които реално бяха една и съща централа с Източен и Западен департаменти. И заедно работеха за унищожението на бившите социалистически страни. Горбачов и Буш – старши са още живи, могат да потвърдят. Не е изключено някои от тези „взаимни услуги“ да са активни и днес.
Трето. Бях първият анализатор, койо разкри ролята на КГБ и ЦРУ в превратите в бившите социалистически страни през 1989 – 1991 г., както и ролята им в установяването на либералния капитализъм в самата Русия и нейното колонизиране от глобализирането.
Четвърто. Заради тези и други причини не бях /не съм/, „техен човек“, каквото и да означава това. Обратното. Ще се върна на тази тема в близко време.

Имам две опции.

Първо – да вкарам в съда споменатите сайтове и блогове за клевета, т.е. че съм бил толкова глупав да работя за КГБ /или ЦРУ/ безплатно.

Второ – да вкарам в съда тези сайтове и блогове, за да покажат доказателствата, както твърдят, че съм работил за КГБ /или ЦРУ/, за да си поискам парите от тези агенции.

И в двата случая печеля. И в двата случая идиотът губи.

Идиот не е обида. Идиот е диагноза.

 

Красимир Иванджийски декември 2016 г.

 

P.S. Що се отнася до появяващите се в тези сайтове „сензационни разкрития“ и интерпретация на връзките ми с портала Zero Hedge /zerohedge.com/ , те бяха /и са/ чисто технически. Една от моите фирми е само регистратор на името на домейна на сайта Zero Hedge, създаден  от Даниел К.Иванджийски / Daniel K. Ivandjiiski/ Нямаха 30 долара.

Повтарям – на английски, за да го разберат по-дoбре – only registration of the domain name Zero Hedge.

За съжаление друг принос за Zero  Hedge, който в момента вероятно е големият финансово икономически сайт в света, нямам.