Щури идеи за мебели, които ще променят дома ви

5
376
Добави коментар
seoslav
seoslav

Когато чуем мебели от масивно дърво, ние сме склонни да смятаме, че трябва да инвестираме солидна сума за тях. За да преобразите дома си обаче, не е нужно да излизате извън рамките на предвидения си бюджет. Можете да го сторите доста успешно, стига да заложите на креативни идеи.

Някои мебели можете да направите дори и сами, без да влагате значителни ресурси.

Понякога се иска нещо дребно, но да бъде сложено на точното място.

Ето и няколко щури идеи за мебели, които ще променят дома ви!

# Спалня или канапе от палети

Ако не планирате да купувате нова спалня или други подобни мебели от масивно дърво, а напротив, да инвестирате възможно най-малко средства, можете да си изработите мебели от палети. Те също са естествен материал, имат практична функция и са актуални. Можете да разгледате тези мебели от палети или да потърсите други  примерни модели в интернет. Като цяло общата концепция не включва сложни изпълнения. Ако ще ползвате леглото често, а не е само през уикенда на вилата и искате да се наслаждавате на удобство и комфорт, то не трябва да правите компромис с матрака!

По същия начин може да се ориентирате и към канапе от палети, което да разположите не само в дневната, но и на верандата.

# Сгъваеми мебели

Сгъваемите мебели са с най-различни предназначения. Можете да си купите сгъваема масичка за хола, ако смятате, че имате потребност от такава, а пространството не го позволява. Подобна мебел можете да поставите и на балкона, за по-добър комфорт през лятото. Вариантите за сгъваеми мебели са също пейка, столове, плотове и много други. Дизайнът е според личния ви вкус и в зависимост от площта, с която разполагате.

# Мебели от щайги

Има толкова много идеи, които бихте могли да реализирате с щайги. Всичко е според индивидуалните ви нужди и предпочитания. Щайгите могат да се превърнат в оригинални етажерки за книги, в холна масичка, в кош за дрехи или списания, в лампа или преградна стена, в бюро или в мебели за детската стая.

Възползвайте се от разнообразието, а и от интересния акцент, който могат да внесат в дома ви. Тук оригиналното е, че може да сътворите почти всичко от тях, а то със сигурност няма да прилича на мебелите на съседите например. По този начин ще изпъкнете със свой поглед и характер на помещенията у дома.

# Щора, която се превръща в сушилник

Подобни решения могат да бъдат много полезни, когато сме ограничени от липсваща тераса и няма къде да простираме дрехите си. Бихме могли да се сдобием и със сушилня, но понякога се налага да спестяваме от уреди, за да си освободим повече пространство за живеене. Тази дървена щора например, се вписва идеално в различни интериори, а още по-хубаво е, че се разгъва и се превръща в сушилник за дрехи!