НС гласува оставките на тримата министри в четвъртък

1
131
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Оставките на министрите на вътрешните работи, транспорта и регионалното развитие ще бъдат гласувани в пленарна зала в четвъртък. Те вече са внесени в деловодството на парламента, съобщи NOVA, позовавайки се на информация на БГНЕС.

В началото на днешното пленарно заседание, парламентарната група на БСП поиска оставките на Радев, Московски и Нанков да бъдат гледани още в сряда. “Нормално е днес ние да започнем работа с една от най-важните точки”, коментира депутатът Драгомир Стойнев. Въпреки това оставките влязоха в дневния ред за утре.

Припомняме Ви, че вътрешният министър Валентин Радев, транспортният Ивайло Московски и регионалният Николай Нанков подадоха оставки по искане на премиера Бойко Борисов, във връзка с тежката катастрофа край Своге и откритията за некачествено инфраструктурно изпълнение на пътя, което се смята за една от причините за тежкия инцидент.

В началото на седмицата Борисов обяви и имената на кандидатите за техни приемници – за министерството на транспорта Александър Манолев, за министър на вътрешните работи Младен Маринов и за министър на регионалното министерство – Петя Аврамова. Към момента гл. комисар Младен Маринов е главен секретар на МВР. Александър Манолев е зам.-министър в икономическото ведомство, а инж. Петя Аврамова е народен представител.