Блогът на Апостол Апостолов :: ТЕ ТИ, БУЛКА, СПАСОВ ДЕН

2
285
Добави коментар
tocco
tocco

                                                              ПРЕМЪЛЧАНАТА ИСТИНА

 

Стотици медицински тестове и милиарди долари, похарчени за тези тестове, потвърдиха това, което болните от онкологични заболявания знаят от години – канабисът лекува рак!

Изследванията показват, че канабиноидите повлияват положително върху, на практика, почти всички видове рак – дори и рака на белия дроб.

Под канабиноидите се разбира не просто марихуаната, която милиони любители на марихуаната по цял свят употребяват, но и всяка субстанция, синтезирана от марихуана и използвана за лечението на рак при хората.

 

Още в началото на тази година Националният Институт по рака, САЩ публикува на интернет страницата си резултатите от най-новите изследвания за връзката между канабиса и рака.

Според учените: „Канабиноидите осъществяват противотуморния си ефект чрез различни механизми, в това число индуциране на клетъчна смърт, потискане на ангиогенезиса на туморите, потискане на инвазивността на тумора както и потискане на метастазите“.

Уникалното лечебно действие на канабиноидите се изразява с избирателното им въздействие само и единствено върху раковите клетки.

За разлика от химио- и лъчетерапията, канабиноидите на марихуаната принуждавате раковите клетки образно казано да се „самоубиват“, като не увреждат здравите клетки около тях.

Канабис за медицински цели се предписва не само като лекарство за борба с онкозаболяването, но и за стимулиране на апетита, облекчаване на болката и подобряване на съня при онкоболни пациенти.

Отделни проучвания доказват, че наред с противораковото си действие, канабиноидите имат и нервнопротективно действие, което ги прави средство за лечение на редица нервнодегенеративни заболявания.

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ, Esq.