Отложиха гласуването на министерските оставки заради президента

1
171
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Заплануваното за днес гледане на трите министерски оставки – на Валентин Радев, Ивайло Московски и Николай Нанков, бе отложено. Причина за това стана президентът. До момента той не е издал указ за освобождаването на Младен Маринов от поста главен секретар на МВР, което пречи за номинирането му за министерския пост.

Предложението за отпадане направи председателят на НС Цвета Караянчева. Тя получи подкрепата на 121 народни представители. “Против” гласуваха 22-ма. Караянчева допълни, че ако до края на деня постъпи Указ от президента, гласуването на оставите и нови назначения ще бъдат гласувани.

Припомняме Ви, че вътрешният министър Валентин Радев, транспортният Ивайло Московски и регионалният Николай Нанков подадоха оставки по искане на премиера Бойко Борисов, във връзка с тежката катастрофа край Своге и откритията за некачествено инфраструктурно изпълнение на пътя, което се смята за една от причините за тежкия инцидент.В началото на седмицата Борисов обяви и имената на кандидатите за техни приемници – за министерството на транспорта Александър Манолев, за министър на вътрешните работи Младен Маринов и за министър на регионалното министерство – Петя Аврамова. Към момента гл. комисар Младен Маринов е главен секретар на МВР. Александър Манолев е зам.-министър в икономическото ведомство, а инж. Петя Аврамова е народен представител.