Семейство не обръщаше внимание на разсеяността на сина им, докато не научи зловеща диагноза (СНИМКИ)

1
97
Добави коментар
slavchev
slavchev

Родители на четиригодишно момче от Хампшър, Англия, не си и помисляха, че тромавите движения на детето са сигнал за смъртоносна болест, докато не се обърнаха към лекарите.

Това предаде в.“Метро“. Седмица преди ужасната диагноза родителите забелязали малък проблем с координацията с детето. Малкият Атикус Федучин-Пейт се опитал да кара велосипеда си, но трудно се справял и постоянно падал. Скоро майка му Емили и татко му Блейз забелязали образувание, голямо колкото монета на главата му, но решили, че синът му просто се е ударил. Детето не обръщало внимание, когато някой се опитвал да говори с него и чак тогава родителите се обърнали към лекарите.

„Една седмица преди диагнозата забелязахме, че Атикус е много тромав, но смятахме, че това е нормално за едно четиригодишно дете“, споделят родителите му. Изследване със скенер показало, че детето има мозъчен тумор. Тогава лекарите казали, че това е дифузна вътрешна глиома, рядък вид рак. Той пречи на детето да извършва някакви дейности, защото туморът е в мозъчния ствол. Момчето, според лекарите, има още 9 месеца живот.

Семейството сега събира пари, за да осигури по-добър живот на детето, макар и да му остава малко такъв.

Родителите искат да повишат осведомеността за болестта и участват в ново изследване, което може да спаси други хора. „Сега той взема експериментален наркотик. Знаем, че това няма да го спаси, но лекарите поне ще могат да проучат ефекта на лекарството, който може да помогне на другите“, добавят родителите на Атикус.

Превод: БЛИЦ

Свързани