Карлсберг въвежда иновации за намаляване на пластмасовите отпадъци

1
132
Добави коментар
NoviniteBG
NoviniteBG

» НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ

Карлсберг въвежда иновации за намаляване на пластмасовите отпадъци

13 септември 2018 г.

Карлсберг обяви поредица от иновации, чрез които ще бъдат намалени пластмасовите отпадъци в световен мащаб с повече от 1200 тона годишно – еквивалент на 60 милиона найлонови торби.
Първата промяна носи името Snap Pack и заменя вторичната пластмасова опаковка, използвана около шест кена в обикновена опаковка мултипак Карлсберг, с иновативна технология, която залепва кеновете заедно. Промяната, която се въвежда за първи път в световната бирена индустрия ще намали количеството пластмаса, използвана в традиционните опаковки, до 76%.
След три години разработване, Snap Pack е само едно от устойчивите опаковъчни решения на Карлсберг, които са представени от компанията.
Другите подобрения са:
• Използване на сребърните мастила Cradle-to-Cradle CertifiedTM на етикетите на бутилките за подобряване на рециклируемостта
• Ново покритие върху стъклените бутилки за многократна употреба, с цел удължаване срока им на експлоатация и съответно намаляване на техния екологичен отпечатък
• Нови капачки, които премахват кислорода, за да запазят бирата по-свежа за по-дълго време
Иновациите представляват първата от поредицата подобрения за потребителите по програмата за устойчиво развитие на Карлсберг Груп „Заедно към нулевия отпечатък“, която включва амбициозната цел за постигане на нулев въглероден отпечатък и отпадъчни води. Първоначално те ще бъдат приложени върху марката Carlsberg.
„Това е важна промяна за Карлсберг. Работим усилено, за да постигнем целите на амбициозната програма за устойчиво развитие и да помогнем за справяне с изменението на климата, сподели Кийст Харт, изпълнителен директор на Карлсберг Груп. Винаги се стремим към подобрение и тези иновации ясно показват нашата амбиция да следваме стъпките на нашия основател за по-добро бъдеще. Snap Pack на Карлсберг ще намали значително количеството пластмасови отпадъци и очакваме с нетърпение да предоставим на нашите потребители по-добра бира с по-малко въздействие върху околната среда”.
Екипите за изследователска и развойна дейност на Карлсберг Груп работят в тясно сътрудничество с външни партньори, за да създадат решения, които ще имат значение както за потребителите, така и за климата.
За да ускори изпълнението на своите амбиции за устойчивост, Карлсберг обяви също стратегическо партньорство с Plastic Change, датска екологична организация, в допълнение към дългогодишния си диалог с WWF по устойчиви въпроси и въздействието върху околната среда и световните природни ресурси.
„Нашата околна среда се дави в пластмаса – и проблемът, за съжаление, нараства значително. Ето защо трябва да действаме сега. Необходимо е все по-малко пластмаса да достига до природата. Затова считаме, че е огромен напредък, от страна на Карлсберг, да предлага решения, които значително намаляват количеството пластмаса в опаковката. С тези нови решения Карлсберг прави първите големи стъпки по пътя към по-чисто и зелено бъдеще”, заяви Бо Окснеберг, генерален секретар във WWF Дания.
За да отпразнува старта на Snap Pack, Карлсберг представи своя собствена уникална версия на копенхагенската статуя на Малката русалка, направена изцяло от новите кутии за Snap Pack. Изградена с лепило, точно като опаковките Snap Pack, русалката е с височина три метра и е направена от 137 килограма пластмаса – точното количеството пластмаса, което Карлсберг ще премахва всеки час (или общо 1200 тона годишно), благодарение на Snap Pack.
Новата инсталация бе открита от Алис Ериксен, внучката на Едуард Ериксен – авторът на оригиналната скулптура. „Новата“ русалка е достъпна за публиката в Центъра за посетители на Карлсберг в Копенхаген.
За Карлсберг България
Продуктовото портфолио на компанията включва разнообразие от първокласни бири – националните Шуменско и Пиринско, международните марки на компанията Carlsberg и Tuborg, чешката Budweiser Budvar, френската Kronenbourg Blanc, немската пшеничена бира Erdinger, белгийската крафт бира Grimbergen, златистия испански лагер с цитрусови нотки San Migel Fresca, италианската Angelo Poretti с няколко вида хмел и американската Brooklyn Lager с изявен малцов характер. Карлсберг България предлага на нашия пазар и сайдера Somersby в четири разновидности – диня, ябълка, круша и боровинка

» РЕГИСТРИРАНИ АГЕНЦИИ