Евродепутати кръстосаха шпаги по доклада срещу двойния стандарт при храните

1
171
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Дали е подкрепил доклада за двойното качество на храните на ЕП отговори пред bTV евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки. Гласувал съм срещу двойните стандарти, как си го представяте, това е тема, която ние поставяме многократно. Гласувал съм против двойните стандарти и в подкрепа на всички мерки, отбелязани в доклада на Европейския парламент, бе категоричен Джамбазки. Той се включи по телефона, след като колегата му от БСП Момчил Неков обяви в ефир, че е гласувал против мерките и размаха списък с гласувалите, в които срещу името на евродепутата от ВМРО стои знакът минус.

„За“ доклада съм гласувал и против двойните стандарти, отсече Джамбазки и заяви, че Неков пак нещо не е разбрал. Стават технически грешки и те се коригират в рамките на няколко дни след проверка на протокола, допълни евродепутатът от ВМРО.

Вчера докладът на ЕП бе одобрен от голямо мнозинство, а против гласуваха само 69 души. Той предвижда солени глоби за производители, които прилагат двоен стандарт и пускат в употреба храни с различно качество, но в една и съща опаковка.