Завръщане към себе си

1
134
Добави коментар
svetla58
svetla58

Zombie Boy/Rick Genest

Полицията смята, че моделът буквално е скочил към смъртта си, докато семейството му е на мнение, че случката е инцидент.

Монреалските правоохранителни органи съобщават, че канадският артист и фешън модел е скочил от балкона на 4-я етаж на жилищна сграда в сряда около 5 часа в Le Plateau-Mont-Royal. Съобщението гласи още, че парамедиците са се втурнали веднага към тялото на младежа, но вече било късно и не успели да го спасят.

Karim Leduc, мениджър на Genest, казва, че семейството му е сигурно, че става дума за инцидент, а не за самоубийство.  Leduc разказа, че шефът му излязъл на терасата, за да пуши и се облегнал на парапета.

Мениджърът на звездата е категоричен, че Zombie boy не е дал никакви индикации, че има суицидни наклонности, а даже обратното – очаквал с нетърпение това, което му носи бъдещето, и това било показателно, тъй като творецът изразявал всяка своя емоция чрез работата си. Той изливал на хартия всяка своя мисъл, а подобни неща не са открити никъде в личното пространство на татуирания бог. Именно затова и роднините му са убедени, че той не би си тръгнал, без да остави поне една бележка защо е решил да го стори.

Съдебният лекар, който е гледал записите от камерите и е извършил аутопсията е на мнение, че падането е било случайно и смъртта е настъпила в следствие на счупване на врата.

Leduc сподели още, че Rico бил много фокусиран върху няколко предстоящи проекта и имал „много положително съзнание”. Тези проекти включвали заснемането на клип към сингъла на твореца „Monster Inside” и работел върху книга със стихотворенията си.

Мениджърът на момчето добави, че той бил толкова развълнуван и обсебен от видеото към парчето, че изобщо няма никаква логика да сложи край на живота си точно в такъв момент. Още повече, че той не е употребявал наркотици и е бил трезвен по време на злополучния инцидент. Единственото обезпокоително нещо била една малка подробност, която той бил подминал с лекота. Rico му споделил, че в момента минава през малко по-труден етап от живота си, но предстоящите проекти го държали приповдигнат и изправен. Leduc настоява, че това в никакъв случай не били предупредителни знаци.

„За нас, семейството му и близкия антураж, чувстваме, че има твърде много несъответствия около неговата смърт, за да я определи категорично като суициден акт, затова ще разочароваме тези, които побързаха да категоризират този тъжен инцидент.”

Както всички знаем, славата на Zombie  Boy разцъфна през 2011 в клипа на Lady Gaga “Born this way”. Тази поява доведе след себе си множество ангажименти, свързани с модата и високо-профилни фотосесии. Момчето дори е било на кориците и основна гост звезда в издания като GQ и Vanity Fair. Същата 2011-та година той влезе в Рекордите на Гинес като човека с най-много татуировки – 176.

Другата негова запомняща се поява бе в рекламния клип на L’Oreal за високо покривен фон дьо тен „Go Beyond the Cover”. Той се появи и в няколко филма, включително „47 Ronin” (2013) с Keanu Reeves. Също така свиреше в банда с китариста на „Rob zombie” Mike Riggs. Освен всичко това е дефилирал на ревюта, едното от който за дизайнера Thierry Mugler.

Очевидно Lady Gaga не е на едно мнение със семейството на Rick, защото тя отговори на тъжната вест, наричайки самоубийството на приятеля си „повече от опустошително”. Също така призова всеки, който има някакви вътрешни емоционални терзания и проблеми, свързани с психическото здраве, да не мълчи, а да говори за тях с приятели и близки, добавяйки: „Трябва да се спасим един друг.”

В събота, обаче, тя публикува нов пост в Twitter, в който се извини за по-ранната си изява. „Проговорих прекалено скоро, тъй като нямаше свидетели или доказателства в подкрепата на нито една от тезите за смъртта му. По никакъв начин нямах намерение да правя несправедливо заключение.”

Rick Genest загина само няколко дни преди рождения си ден на 7 август, когато щеше да достигне христовата възраст от 33 години.

„Още от навършването на 5-тата си годинка харчех всичките си пари за дъвки с татуировки в тях и си ги залепях веднага. Винаги съм искал да изглеждам различно.”, каза Zombie boy през 2016 година в интервюто си за вестник  The Irish Mirror.

За „The Mirror” той написа, че се гордее, че е постигнал момчешката си мечта да стане „изрод”.

„И да, моля ви, гледайте ме втренчено и уплашено, на мен ми харесва!”

Редактор: Марина Делева

Етикети:
„Born this way“, Go Beyond the Cover, GQ, Karim Leduc, Keanu Reeves, L’oreal, Lady Gaga, Rick Genest, The Mirror, Thierry Mugler, Vanity Fair, Zombie Boy, Рекордите на Гинес, суицидни наклонности