Бургаски училища се включват в инициативата „Дарение вместо цветя“ за първия учебен ден

1
125
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Бургаски училища се включват в инициативата “Дарение вместо цветя” за първия учебен ден. В редица учебни заведения в града ще бъдат поставени дарителски кутии, в които родителите могат да пуснат парите, които са заделили за букети. Събраните средства ще бъдат преведени по сметката на малкия Никола от Бургас.

Тригодишният Никола Димов от Бургас е с вроден дефицит на бедрената кост, което причинява сериозно изоставане в развитието на едното краче на детето. В момента Никола ходи със специални обувки. Те вече не могат да компенсират разликата в дължината на крачетата, която е 4,5 сантиметра. В България операции за подобен проблем се правят чак след 11-годишна възраст.

Дотогава не само разликата ще е по-голяма, но и тялото на детето може да получи множество изкривявания. Ето защо семейството е принудено да търси друг вариант в името на сина си. Вече имат оферта от клиника в САЩ, където могат да оперират детето още сега.В средата на септември световноизвестният детски ортопед-хирург д-р Пейли ще преглежда в Барселона. Там ще назначат и дата за операцията на Ники. Тя се състои в поставяне на външен фиксатор за 10 седмици (това е периодът на удължаване). През този период има осигурена физиотерапия, прегледи и рентген в клиниката.Семейството на Никола се нуждае от 120 000 долара за лечението. Призивът към всички родители е в първия учебен ден предвидените за цветя пари да бъдат дарени за лечението на Никола. Средства се събират и на сметка:НИКОЛА ПЕТКОВ ДИМОВIBAN : BG92UNCR70001523296890BIC:UNCRBGSF