Полицаи паркирали в синя зона безплатно :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,…

1
265
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Гражданин на Благоевград алармира за нарушения при паркирането в синя зона в центъра на града, на паркинг близо до 1 РПУ, съобщи БНР.

Оказва се, че в синята зона, без да заплащат, паркират служители на полицията, както и на общинската фирма „Паркинги и гаражи“ от години насам и не се взимат никакви мерки.

Живущите в района също се оплакват, тъй като и те срещат проблеми при паркирането на техните лични автомобили.

Относно проблема с паркига до 1-во РПУ, управителят на „Паркинги и гаражи“ в Благоевград Васил Атанасов коментира, че се взимат някакви мерки, но те дават временни резултати.

За нарушенията са получавани и писмени наказания, водени са разговори, но резултат няма.

По информация на БНР платеното паркиране в Благоевград в синята зона е от 10 години. Това внася ред при паркирането, но явно не и в този район.

Предприятието, което има отговорност да поддържа реда „Паркинги и гаражи“ не е на общинска издръжка и възнагражденията на служителите зависят от получените приходи при паркирането от по 1 лева на час.

„Назначил съм комисия, която при сигнали да проверява и ако се установи нарушение, нарушителите да си носят наказанията“, заяви управителят.