Ливърпул напляска Тотнъм за 5 от 5 – SportVox

1
135
Добави коментар
sheri
sheri

Отборът на Ливърпул продължава с перфектното си представяне във Висшата лига, след като надигра Тотнъм с 2-1 на „Уембли“ в дербито на петия кръг.

Гостите започнаха много силно мача и стигнаха до гол още в първата минута чрез Роберто Фирмино, но попадението бе правилно отменено заради засада.

В средата на първото полувреме Ерик Дайър подари топката на Мохамед Сала, който се озова в чиста позиция, но ударът му бе спасен от Мишел Форм.

В 29-ата минута Тотнъм стигна до първи шанс за нещо по-опасно, но Кристиан Ериксен стреля в ръцете на Алисон след шут от фаул от дъгата на пеналта.

В 39-ата Пуул заслужено поведе след грешка на Форм. Вратарят на домакините сбърка при един корнер, избивайки лошо топката. Последва удар с глава на Вайналдуум и нова левашка намеса на Форм – 1-0.

Малко след старта на втората част Робъртсън можеше да удвои аванса на гостите, след като центрира опасно от левия фланг, а топката придоби странна парабола и кацна върху напречната греда.

В 49-ата минута Дембеле подари кълбото на Сала, последва подаване към Мане, който шутира от точката на дузпата, но Форм този път се намеси решаващо.

Секунди след това Лукас Моура премина трима защитници на Ливърпул, навлезе в наказателното поле, след което стреля, но в дясната греда на Алисон.

В 54-ата минута Робъртсън изведе страхотно Мане вляво, а сенегалецът пусна отличен успореден пас. Фертонген опита да изчисти, топката се удари в страничния стълб, след което Форм не успя да я улови и Фирмино вкара от метър – 2-0.

В 63-ата „мърсисайдци“ организираха страхотна контра, при която Мане изведе Кейта вляво, но ударът на гвинееца бе спасен от Форм.

В 81-ата минута играчи на Тотнъм отново сбъркаха в средата на терена, последва контра на Пуул. Милнър подаде вдясно за Сала, а Мо шутира елегантно, но Форм изби.

В третата минута на добавеното време Ерик Ламела намали пасива на „шпорите“ след страхотен гол от малък ъгъл, намирайки мрежата зад Алисон.

След успеха Ливърпул е начело в класирането с пълен актив от 15 точки, докато Тотнъм е пети с 9, записвайки второ поредно поражение.