Бургазлии събраха над 112 тона отпадъци в акцията „Да изчистим България“

1
235
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Бургазлии за поредна година се включиха с много настроение и ентусиазъм в националната кампания “Да изчистим България заедно”. Равносметката към 15:00 часа бе 112 тона събрани отпадъци от общо 3000 чувала и насипен боклук. 111 кг. пластмасови бутилки са събрани в 19-те мобилни центъра за разделно събиране на отпадъци на територията на общината.

Тази година бяха определени за почистване четири знакови градски зони, които са предпочитани и масово посещавани от жителите и гостите на Бургас – плажна ивица Атанасовска коса, плажна ивица Солници, парк “Минерални бани”, парк “Росенец”, морското дъно около Моста. Много бургазлии използваха възможността да почистят междублоковите пространства в района, в който живеят, както и кварталните градинки в комплексите.

Общината осигури чували и ръкавици за доброволците, които се включиха в почистването. Освен с техника и логистична помощ, в масовото почистване активно се включи и общинската администрация, начело с кмета Димитър Николов, зам.-кмета по околна среда Руска Бояджиева, директорът на БАБХ-Бургас д-р Георги Митев и др. Председателят на Общинския съвет Костантин Луков и общински съветници подкрепиха кампанията с почистването на парк “Минерални бани”.

В кампанията активно се включиха още 7 НПО, 11 фирми и предприятия и 15 бургаски учебни заведения. За поредна година бургаските водолази от клуб “Приятели на морето” се гмурнаха около Моста, за да съберат от дъното изхвърлените бутилки и опаковки.