Нефтохимик загуби гостуването си на Созопол

1
174
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Нефтохимик допусна първата си загуба от началото на сезона. „Шейховете“ отстъпиха при гостуването си на Созопол с 1:2. Дербито бе от VI-ия кръг на Югоизточната Трета лига. Бургаският тим запазва лидерската си позиция във временното класиране, но е с една точка разлика от втория и третия във временното класиране – Згорец и Марица.

„Шейховете“ откриха резултата още в 10-та минута, чрез Даниел Стоянов, който засече центриране с глава. В 23-та минута домакините изравниха, чрез Кристиян Иванов. До почивката играта беше равностойна и действието се развиваше предимно в центъра на терена.

През втората част „зелените“ пропуснаха да се възползват от няколко ситуации, а  домакините разчитаха предимно на контраатаки. Те решиха резултата в 72-ра минута, когато за 2:1 се разписа Антон Лаков. Веднага след това той получи червен картон, заради провокация към резервната скамейка на Нефтохимик и созополлии останаха с човек по-малко. Пет минути преди края на редовното време гостите имаха шанс да изравнят, чрез влезлия като резерва Кристиян Мирославов. Той стреля от десетина метра, но улучи напречната греда.

В следващия кръг „шейховете“ приемат на стадион Лазур състава на Гигант /Съединение/, на 22.09, от 17:00 ч.