Мексиканското правителство въвежда закони за криптообмен

1
135
Добави коментар
cryptomaniabg
cryptomaniabg

Местните оператори за обмен на криптовалути в Мексико сега ще трябва да получат разрешение от правителството за да развиват дейността си,  според Diario Oficial de la Federación.

Прочетете още: “ИЗЧИСЛИТЕЛНАТА МОЩНОСТ НА БИТКОЙН СЕ Е УДВОИЛА ОТ МАЙ МЕСЕЦ ВЪПРЕКИ КОРЕКЦИЯТА В ЦЕНАТА МУ”

Мексико се стреми към крипто значимост

Мексиканското правителство прави бързи крачки за въвеждане на специфични за криптовалутите правила, вероятно за стимулиране на икономическия растеж и за укрепване на позицията си като значим играч на крипто пазара.

За да се гарантира придобиването на разрешение, бизнесът с цифрови валути трябва да следва кратка процедура за да докаже своята легитимност и бизнес структура. Първо, едно дружество трябва да предостави подробен бизнес план на Banxico – включително описание на операциите, ролите и дейностите на персонала, комисионните, начислявани на търговията, и процедурата “Know-Your-Customer” .Съгласно условията на “Общи разпоредби относно операциите, свързани с електронни средства за плащане,” криптовалутните борси и свързаните с тях доставчици могат да осигурят фиатна ликвидност за всички клиенти, гарантирана от банката на Мексико (Banxico).

Банката няма да предоставя ликвидност на клиентите в същия ден на откриване на разплащателни сметки, за да се предотврати изпирането на пари и други незаконни дейности.

Освен това всички субекти, извършващи бизнес, трябва да докажат легитимността на всички клиенти и корпорации, участващи във всяка една сделка.

Повдигане на доверието в криптовалутите

С новите закони, потребителите ще бъдат подложени на леко засилено разглеждане, тъй като всички активи, придобити след изплащане на крипто валутите, ще бъдат предмет на проверка, валидна от правителството.

Прозорецът за издаване на разрешение е вече затворен за нови крипто бизнеси. Заявленията обаче ще започнат през март 2019 г., когато правителството на Мексико издаде нови регламенти за финтекс за предстоящата финансова година.

Създаването на стабилни регулации навлиза в доверието на инвеститорите в криптоовалутите, особено за онези, които чакат отстрани стриктното правителствено законодателство. В тази връзка Амир Манзур, основател на местния криптообмен Cubobit, отбеляза, че страната може да стане свидетел на дигитален бум на криптовалутите преди края на 2018 г. Манджур добави:

“Въвеждането на всеобхватно законодателство през март ще засили само доверието на потребителите в цифровите валути, насърчавайки хората да инвестират допълнително”.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДОПЪЛНИТЕЛНИТЕ ДОХОДИ, КОИТО МОЖЕТЕ ДА СИ ДОКАРАТЕ В СФЕРАТА НА КРИПТОВАЛУТИТЕ ОТ НАШИЯТ РАЗДЕЛ, СЪЗДАДЕН СПЕЦИАЛНО ЗА ВАС. 

ХАРЕСАЙТЕ НАШАТА ФЕЙСБУК СТРАНИЦА ЗА ОЩЕ КРИПТО НОВИНИ 

ПРЕГЛЕДАЙТЕ ПЛАТЕНИТЕ УСЛУГИ, КОИТО ПРЕДЛАГАМЕ