Николов: Първият учебен звънец дава началото на нова мисия за учители, ученици и родители

1
89
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Кметът на Бургас – Димитър Николов отправи приветствие към всички бургаски учители, ученици и родители по повод първия учебен ден. Ето какво гласи поздравителният адрес на градоначалника*:

”Уважаеми учители, ученици и родители,

За мен е удоволствие да се обърна към Вас и да Ви поздравя по повод първия учебен ден. Това е светъл празник, в който не просто даваме старт на новата учебна година, а почитаме просвещението и духовността.

Днес е щастлив ден за всички нас, защото в училищните дворове има смях и усмивки. Класните стаи отварят врати, за да приемат отново децата на Бургас и техните учители.

Първият учебен звънец дава началото на нова мисия за всеки един от вас.

Уважаеми учители и педагози,

Вие продължавате своята просветна работа да дарявате знания на нашите деца и да ги изграждате като пълноценни личности. Учителството никога не е било обикновена професия. То е призвание, което изисква човек да му служи с цялото си сърце и душа. Искрено ви благодаря за усилията, високия професионализъм и силен дух, благодарение на които възпитавате младите поколения. Благодарение на Вашата работа образованието в бургаските училища е на високо ниво, а наши деца печелят всяка година медали от престижни състезания и олимпиади.

Скъпи ученици,

Днес вие поемате отново по пътя на знанието. То ще е ваш верен партньор, когато следвате мечтите си и ще ви направи достойни хора в нашето общество. Пожелавам ви да имате дух на откриватели и нека амбицията да постигате нови успехи никога да не ви напуска. Не се предавайте, когато срещнете трудности. Уповавайте се на опита на Вашите учители и се отнасяйте към тях с уважение. На тези от вас, които за първи път прекрачват училищния праг, ще пожелая да са здрави и амбициозни. Мили първокласници, на вас ви предстоят много вълнуващи мигове. Книжките ще ви разкрият много познания за природата и света. Ще намерите много нови приятели.

Уважаеми родители,

Бъдете най-вярната опора на своите деца по пътя им към знанието. Подкрепяйте ги и ги насърчавайте, за да се радват на весело и щастливо детство.

Днес ние отново имаме повод за оптимизъм, защото Бургас посреща първия звънец в пълни класни стаи на новопостроени и обновени учебни заведения. Убеден съм, че всички заедно ще направим всичко по силите си, за да достигнем нови хоризонти и успехи в образованието.

На добър час през новата учебна година!”

* Публикуваният текст е пълен и без редакторска намеса (бел.ред.)