Борисов и Вълчев: Шкафчета ще има за всички ученици до VІІ клас!

1
101
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Над 6 млн. лв. допълнително ще бъдат осигурени за закупуването на шкафчета в училищата в страната за всички ученици от първи до седми клас. Това стана ясно след разговор между премиера Бойко Борисов и министъра на образованието и науката Красимир Вълчев.

Припомняме Ви, че през настоящата година за първи път правителството осигури средства за закупуването на шкафчета. Просветното ведомство класира близо 600 от всички 742 кандидатствали по програмата училища. С общ бюджет от 2 894 068 лева бяха закупени 111 815 шкафчета. Те обаче покриват нуждите на около 40% от учениците в начален етап на образование.

”Изпълнението на приходите е добро и можем да финансираме закупуването на шкафчета за всички училища“, заяви министър Вълчев. Припомняме Ви, че мярката е с цел олекотяване на ученическите раници.

”Препоръчахме на училищата да оптимизират седмичните разписания, така че да носят по-малко учебници и учебни комплекти. В същото време осигуряваме достъп до електронно четими варианти на учебниците”, допълни министърът на образованието и науката.