Mastercard и блокчейн за съхраняването на информация

1
287
Добави коментар
cryptomaniabg
cryptomaniabg

Mastercard в блокчейн индустрията

Прочетете още: “Блокчейн икономика – Истанбул, Турция, 20 Февруари 2019г.“

Според наскоро публикувано заявление за патент, Mastercard планира да използва блокчейн технологията за съхраняване на данните за плащанията, направени от клиентите. Получената по този начин информация може по-късно да бъде използвана от фирми или отделни членове, за да се създадат трупи, които са завършени през жизнения цикъл на организацията.

Изявлението също така отбелязва, че с помощта на блокчейн, управлението на сметките може да бъде опростено. Процеса на регистрация и проследяването на поръчките за покупка биха могли да бъдат много по-лесно достъпни. Освен това blockchain може да ви помогне да проследявате покупките на платформи за много услуги.

“В резултат на това такава платформа може да предостави огромен брой услуги на бизнеса по по-сигурен и прозрачен начин, отколкото която и да е друга система.”

Mastercard вече получи редица патенти, свързани с технологията блокчейн. По-конкретно, един от тях описва метод, насочен към ускоряване на плащанията с криптовалута. Друг знак, който показва интереса на компанията към технологията е намерението, което преди това изразиха представителите на Mastercard. А именно да назначат повече персонал з разработка и проучвания в тази сфера.

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДОПЪЛНИТЕЛНИТЕ ДОХОДИ, КОИТО МОЖЕТЕ ДА СИ ДОКАРАТЕ В СФЕРАТА НА КРИПТОВАЛУТИТЕ ОТ ТОЗИ РАЗДЕЛ. 

ХАРЕСАЙТЕ НАШАТА ФЕЙСБУК СТРАНИЦА ЗА ОЩЕ КРИПТО НОВИНИ 

ПРЕГЛЕДАЙТЕ ПЛАТЕНИТЕ УСЛУГИ, КОИТО ПРЕДЛАГАМЕ