4 недопустими гафа при стартиране на ремонт

1
114
Добави коментар

17.09.2018 |

Ремонтните дейности са огромна отговорност, която е добре да прехвърлим на професионалисти.

Започвайки ремонт ние сме изпълнени с ентусиазъм и сме убедени, че можем да се справим с всичко и сами. Важно е обаче да се има предвид, че реалната преценка ще бъде от по-голяма полза тук – дали времето и силите ще ни достигнат, а и струва ли си да спестим минимални средства за сметка на крайния резултат. Това може би е една от първите грешки, които правим. Не преценяваме адекватно възможностите си и се озоваваме в задънена улица.

А кои са четирите недопустими гафа при стартиране на ремонт:

1. Липса на правилно разчетен бюджет

Трябва да предвидите и неочаквани разходи, които понякога надхвърлят 20 процента от планирания бюджет. В хода на ремонта винаги може да възникне нужда от допълнителни средства, което ще ви потвърди и всеки специалист.

Това е още една причина да не се захващате сами с целия процес, защото не може да прецените правилно материалите, които ще са необходими, извънредните изненади и евентуални усложнения.   

2. Кърти, чисти и извозва

Ако нямате уговорка с професионална фирма за услугата кърти, чисти и извозва, бъдете сигурни, че ви предстоят множество главоболия. Ще трябва да познавате общинските наредби, да събирате строителни боклуци, да намерите транспорт, да се ориентирате къде се намира сметището и да платите съответните такси. Далеч по-лесно е да се доверите на специалисти, които ще лъснат дома ви и ще ви освободят от натрупаните отпадъци.

3. Работници без договор

Устните договори са добър вариант, само докато не изпитате жестоките последствия от тях. Тогава осъзнавате, че сте пръснали пари на вятъра, щетите са трудно поправими и ви предстои да се бръкнете още по-дълбоко в джоба, за да поканите следващия майстор в дома си.

За по-сигурно и ако искате да защитите своите права като клиент, направете нещата официални. Стигне ли се до рекламация, ще бъдете доста по-спокойни, отколкото при гореописания вариант.

4. Избор на евтин изпълнител

Несъмнено финансовата страна е ключова при ремонтни дейности, но тя не бива да бъде основният ви водещ фактор. Ако изберете изпълнител, който ви предлага смешно ниски цени, бъдете нащрек, защото може да няма толкова богат опит зад гърба си и вие да не сте доволни от работата му.

Търсете златната среда, доколкото това е възможно случая и проучете проектите, с които се е ангажирал, съберете препоръки от приятели и сверете информацията и в онлайн пространството. Кратко предварително търсене може да ви спести редица проблеми.