Фамозна тупалка на Икарди вдъхнови Интер за обрат срещу Тотнъм – SportVox

1
152
Добави коментар
sheri
sheri

Отборът на Интер се завърна по най-добрия начин в Шампионската лига, след като надделя с 2-1 над Тотнъм в дербито на Група Б, играно на „Сан Сиро“.

Първият по-сериозен удар в мача дойде в 13-ата минута, в която Кристиан Ериксен стреля от фаул, но Самир Ханданович изби. В 26-ата Иван Перишич центрира в наказателното поле на гостите, а Давинсон Санчес отклони с глава към своята врата. но Мишел Форм успя да избие топката.

В 37-ата Ериксен намери добре в наказателното поле Хари Кейн, който финтира излезлия напред Ханданович, но остави топката да излезе в аут, без да нанесе удар. Пет минути по-късно Серж Орие направи остро центриране от малък ъгъл, но вратарят на Интер парира подаването му.

Осем минути след почивката „шпорите“ откриха резултата. Ериксен нанесе далечен изстрел, Ханданович изби, след което Ерик Ламела отклони към датския халф. Последва нов шут на Ериксен и рикошет в Миранда, който изненада стража на домакините – 1-0.

Срещата отиваше към лесен успех на Тотнъм, когато дойде тупалката на Мауро Икарди в 85-ата минута. Аржентинецът се разписа с великолепен шут от дъгата на наказателното поле за 1-1.

В последните секунди на срещата домакините направиха пълен обрат. Стефан де Фрай отклони кълбото към Матиас Весино, който с удар с глава от няколко метра матира Форм – 2-1.

Във втория кръг „нерадзурите“ ще са гости на ПСВ, а Тотнъм ще приеме Барселона.