Трогателно! Вижте как изглежда днес малкият Хоуп, чиято снимка разплака света преди години (КАДРИ)

1
153
Добави коментар
slavchev
slavchev

Преди 2 години една снимка разплака хората по целия свят.

На нея се вижда как Аня Ловен, която от години помага на децата в Нигерия, дава вода на едно омършавяло от глад момченце. Малчуганът е изхвърлен от семейството си буквално на улицата, защото смятат, че е магьосник, а той е само на 2 годинки.

Цели 8 месеца се е скитал по улиците и се е хранил рядко, най-вече с отпадъци. Тялото му е пълно с червеи. Датската активистка го намира и поема грижите за него. След като му дава вода, тя го завива в одеяло и го отвежда в близката болница. Кръщава го Хоуп, което в превод от английски означава надежда.

След множество кръвопреливания за борба с тежки форми на анемия и антипаразитни лечения момчето от Нигерия оцелява, а неговата снимка обикаля социалните мрежи. От първата среща с нигерийското си момче Аня все публикува в социалните мрежи снимки и видеоклипове.

Това й помага да получи необходимите средства, за да плати за лечението му. Забележете – в първите 48 часа размера на даренията са в размер на почти един милион долара. В благодарност за тази реакция и подкрепа тя пише в интернет: „С тези пари ние не само ще осигурим най-доброто лечение за Хоуп, но също така може да спасим много повече деца“. Hope1 В рамките на два месеца след започване на лечението Хоуп показа на света една невероятна трансформация.

„Вече се храни сам, реагира добре на лекарствата, които приема. Днес имаше сили да седне и да ни се усмихне. Той е силно малко момче. Да го видиш как да седи и си играе с моя син без съмнение е най-великото преживяване в моя живот. Просто не знам как да го опиша…“, пише в блога си Аня.

Hope6 Днес детето се радва на добро здраве, постоянно се усмихва и се води нормален живот. Със сигурност обаче много други като него не са имали същия късмет. Наистина в Африка хиляди деца са в опасност, защото са обвинени в магьосничество.

Аня със съпруга си Дейвид Емануел започна изграждането на дом за сираци за всички спасени деца. Двойката се грижи за 35 момчета и момичета, които са били в критични условия.

Колкото повече хора като тях има, толкова повече ще са детските усмивки като тази на Хоуп.

Източник: Girl.bg