Жители на „Долно Езерово“ излизат на протест срещу разписанието на градския транспорт

1
116
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Жители на бургаския квартал “Долно Езерово” организират нов протест срещу разписанието на автобусната линия №71, свързваща комплекса с центъра на града. Този път демонстрантите ще затворът кръговото кръстовище до КАТ.

Проявата ще се състои на 21-ви септември (петък), от 17:30 часа. Участниците ще пресичат символично по пешеходните пътеки в знак на несъгласие с новото разписание на автобусната линия, което влезе в сила на 28 август.

Големите интервали между курсовете на рейсовете и обединяването на маршрута на автобуса с този на квартал „Лозово“  увеличава времето за пътуване и създават неудобства що се отнася до прекачване на други линии от градската мрежа. Исканията на живущите в района е да се осигури линия, самостоятелно обслужваща “Долно Езерово”, както и времетраенето между курсовете в пиковете часове да не е на повече от 20 минути.

Това не е първият протест на жителите на “Долно Езерово”. На 14 септември около 450 граждани блокираха пешеходна пътека на централната улица на квартала “Захари Зограф”.