Джибрил Сисе разкри допълнителна информация за речта на Стивън Джерард по време на полувремето в Истанбул

3
185
Добави коментар
valentin.apostolov
valentin.apostolov

Датата 25-и май 2005-а година винаги ще бъде специална за феновете на „Ливърпул“.

Въпреки всички отличия, които клубът е спечелил по време на успешната си история, вечерта в Истанбул трудно може да бъде задмината, а снимката на Стивън Джерард с вдигането на трофея в „Шампионската лига“ е просто емблематична.

Всеки фен на „Ливърпул“ знае историята за вдъхновеното завръщане в мача, след като тимът губеше с 3:0 след голове на Паоло Малдини и Ернан Креспо (два гола) и по всичко личеше, че мечтите на мърсисайдци за трофей ще бъдат заровени дълбоко.

Въпреки това магията явно е витаела във въздуха по време на почивката между полувремената, защото „Ливърпул“ се появиха като различен тим през второто полувреме, като Джерард, Владимир Смицер и Шаби Алонсо изравниха резултата.

„Ливърпул“ спечелиха двубоя след изпълнение на дузпи, спечелвайки своята пета европейска купа и давайки началото на луди празненства по този случай.

Поради очевидни причини феновете на „Ливърпул“ винаги са се интересували какво се е случило точно в тези 15 минути в съблекалнята.

Част от инструкциите на Бенитес бяха оповестени в публичното пространство, а Джибрил Сисе разкри някои блестящи подробности около Джерард през 2017-а година.

Френският нападател разкри непозната преди информация, че Джерард е помолил да остане насаме с играчите и е изнесъл забележителна реч.

Сисе засегна съдържанието на речта миналата година, но сега разкри още подробности от посланието на Джерард в интервю пред „Радио Монте Карло Спорт“.

Не е трудно човек да си представи защо футболистите на „Ливърпул“ са излезли от съблекалнята толкова вдъхновени и мотивирани след това, което са чули от капитана на мърсисайдци.

Джибрил Сисе разказа: „Стиви се изправи и каза, че „Ливърпул“ е всичко, което има, че това е неговият клуб и не иска да стане за смях в историята на „Шампионската лига“.“

„Той каза, че ако го уважаваме и обичаме като капитан, трябва да се изтръскаме от пепелта и да се завърнем в мача. Той отбеляза първия гол, спечели дузпа. Той направи изключително второ полувреме, като завърши мача на десния бек.“

„Направи луд мач, но неговата реч по време на почивката между полувремената ще остане завинаги запечатана в моето съзнание.“

Стивън Джерард с право ще остане един от най-великите футболисти на „Ливърпул“ и неговата невероятна връзка с клуба, както си личи от речта, ще играе основна роля в това.

Имаме всички основания да заключим, че Джерард е помогнал вечерта в Истанбул да се превърне от кошмар в мечта на и извън терена.

Неговата реч ще остане в съзнанието на Сисе завинаги, а резултатът никога няма да напусне главите на феновете на „Ливърпул“.

Коментари