Как да спестим пари при преместване – съвети I-част

2
128
Добави коментар
hitarpetar79
hitarpetar79

Как да спестим пари при преместване на дома

Преместването на дома или офиса може да бъде сложно и скъпо начинание, особено ако не сме попаднали на точната фирма за транспортни услуги или пък сме се захванали сами, без да имаме и най-малката идея от това. В случай че ви се налага или искате да се преместите на нов адрес, трябва да се запасите с търпение и да планирате всяка стъпка от процеса предварително. Днес ще разгледаме един от основните въпроси – как може да се спестят пари при преместване. Цената на преместването на дома може наруши баланса на бюджета и да причини излишен стрес. Вижте по-долу нашите съвети как може да спестите някой лев и да проследите процеса.

Опаковайте сами – в блога ни ще намерите информация как да опаковате различните вещи и дори разпределени по стаи, за да бъдат преместени и нанесени успешно в новото жилище. Фирмите за хамалски и транспортни услуги София предлагат опция да извършат опаковане на багажа, което е изключително удобно и практично, но се таксува допълнително и може да не е по джоба ви.
Освободете се от излишното – при подготовката на багажа за преместване, неминуемо ще намерите неща, които просто сте забравили, че имате. Може да ги подарите на роднини и съседи, да ги дарите на някой център за деца или възрастни или пък да ги продадете. Имайте предвид, че последният вариант може да отнеме доста време и да не приключи преди очакваната дата за изнасяне от старото жилище. В България не са много популярни гаражните разпродажби, но може да опитате. Отърваването от ненужните предмети значително ще намали нещата, които трябва да опаковате, транспортирате и след това да разопаковате, а оттам и разходите за тези дейности.
Не купувайте опаковъчни материали – препоръките за преместване като по учебник са да се използват нови и специално купени за целта опаковъчни материали – кашони, кутии, аеропласт, стиропор и т.н. Да, но те също са сериозно перо в цената за преместване, а всъщност имат и алтернативи. Попитайте в близкия магазин за свободни кашони – всички имат и не биха имали против да ви ги дадат, пък дори и на символична цена. Въпросът тук е да бъдат здрави и надеждни, защото все пак ще бъдат напълнени до горе. Важно! Черната техника препоръчваме да опаковате в оригиналната кутия или в нова такава, която пасва на размерите. Целта е да се минимизира рискът от нараняване или счупване при транспортирането.

Това бяха първите важни съвети за пестене на пари при преместване на дома. Още информация може да видите във втора част, а ако имате въпроси по вашето преместване и нужда от транспортни услуги, ние винаги сме на линия.

Facebook
Twitter
Google+
LinkedIn