Страхотно начало и ужасен край за Лудогорец срещу Леверкузен – SportVox

2
233
Добави коментар
sheri
sheri

Отборът на Лудогорец започна със загуба участието си в група А на Лига Европа, след като падна с 2-3 като домакин на Леверкузен.

Срещата започна мечтано за „орлите“, след като още в осмата минута Клаудио Кешеру се разписа от фаул. Румънецът бе точен от 23-24 метра след прекрасен изстрел в горния ляв ъгъл на Храдецки.

Последва натиск на немците, но не се стигна до намеси на вратаря Ренан. „Аспирините“ все пак имаха шанс за гол при няколкото мелета, но попадение нямаше.

В 31-ата минута Вандерсон овладя топката в половината на Байер, подаде към Кешеру, който с петичка изведе бразилеца вляво. Вандерсон навлезе в пеналта и даде успореден пас към Марселиньо, който опъна мрежата от десетина метра – 2-0.

Леверкузен заслужено намали пасива си в 38-ата минута, след като Кай Хаверц реализира красив гол с шут от дъгата на пеналта, намирайки долния десен ъгъл на Ренан.

Второто полувреме отново тръгна с надмощие на германците. В 63-ата минута Юлиан Бранд бе забравен вляво, стреля диагонално, Ренан се намеси, но топката отиде в Телин, който вкара лесно за 2-2.

В 69-ата минута Марселиньо загуби лесно топката в центъра. Последва контра на Байер и чудесен гол с десния крак на Хаверц за 3-2 след шут от дъгата на пеналта.

Лудогорец можеше да изравни още в 75-ата минута, след като Антон Недялков засече с глава центриране от корнер, но топката се удари в страничната греда.

В 79-ата минута гостите направиха страхотна контра, при която Телин се озова в чиста позиция вляво, но фалцовият му шут бе спасен от Ренан.

Съставът на Лудогорец:

Ренан – Сисиньо, Недялков, Моци, Натанаел – Дяков (76 Горалски), Кампаняро – Вандерсон, Марселиньо (82 Брандао), Лукоки – Кешеру