През октомври стартира проекта за обход на Поморие

1
168
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Вицепремиерът Валери Симеонов и областният управител Вълчо Чолаков проведоха работна среща с кметовете от Бургаски регион. Обобщението на тази среща той представи пред журналисти, описвайки сезона като “изключително успешен” и “приключващ с много добри новини”.

2% ръст на оборотите през активните месеци, 82 млн. лева повече приходи за хазната до средата на септември. Само Бургас е генерирал общ оборот за юли и август 2 540 000 лева. Отчита се и ръст на осигуровките, което говорело за добра дисциплина в бранша, посочи Симеонов. Отчетен е и спад на престъпността, като за първи път няма нито един регистриран случай на скимиращи устройства.

”Нямаме замърсени плажове. Водата на 52 от ивиците е с добро, а на 48 – с отлично качество”, посочи още Симеонов. Няма групови натравяния и инфекции по морето. През сезона от НАП са затворили 250 заведения. 150 от тях са обжалвали, като съдът се е произнесъл в полза на 90 от тях. Колкото до шума, вицепремиерът отново изтъкна, че този сезон имаме и първите две затворени нощни заведения за нарушения на нощната тишина.

Една от най-добрите новини обаче остава стартът на проекта за обход на Поморие. Очаква се работата по него да започне още през октомври, след като обжалванията приключиха.