Левски изкара яда си на Витоша – SportVox

1
190
Добави коментар
sheri
sheri

Отборът на Левски записа убедителна победа с 4-1 над Витоша Бистрица в среща от деветия кръг на Първа лига, играна на „Георги Аспарухов“.

Още в третата минута Давид Яблонски откри головата си сметка за новия сезон. Чехът се разписа с глава след центриране от корнер на Давиде Мариани.

В 17-ата „сините“ организираха бърза контраатака. Обертан пробяга половината терен с топката, след което намери Кабрал. Холандецът си спря топката и нанесе удар, но Василев изби в корнер.

Три минути след това Горанов намери Костов на дъгата на наказателното поле, след което нападателят стреля силно, но стражът на гостите изби в корнер. След изпълнението на ъгловия удар Яблонски засече с глава, но Василев пак бе на мястото си.

Пет минути преди почивката Левски изпълни заучено един фаул, а топката бе подадена към Обертан, но той стреля неточно.

В 51-ата Паулиньо направи отличен самостоятелен пробив отляво и подаде на Кабрал, който с плътен удар от границата на наказателното поле не остави шансове на Василев.

В 62-ата минута Паулиньо бе фаулиран от Мутафчийски в наказателното. Самият бразилец застана зад топката, но стреля слабо в десния ъгъл и Василев спаси.

180 секунди по-късно Мариани получи топката отдясно и с успореден пас изведе Станислав Костов сам срещу Василев. Нападателят хладнокръвно засече топката във вратата за 3:0.

В 73-ата минута Милош Цветкович проби отдясно и намери Костов на точката на дузпата, а нападателят с удар в далечния ъгъл направи 4:0.

В 83-ата Ивайло Лазаров центрира от пряк свободен удар, а Григор Долапчиев нанесе слаб удар с глава, Полачек се намеси неубедително и топката попадна във вратата.

След успеха Левски има 22 точки и поведе в класирането, докато Витоша е с 10 на десето място.