Венеция ще забрани на туристите и да седят :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,…

1
123
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Кметът на Венеция предложи да се забрани на хората да седят на места в града, които не са предназначени за седене, като част от продължаващата кампания за контрол на поведението на туристите.

Градоначалникът Луиджи Бруняро ще внесе предложението за гласуване в градския съвет през октомври тази година, пише британският в. „Телеграф“. Ако това се случи, туристите, които нарушават правилата, могат да бъдат спрени от длъжностни лица и да бъдат глобени от 50 до 500 евро.

На туристите вече е забранено сядането в определени исторически части на Венеция, като например туристическия епицентър на площад Сан Марко и на стъпалата на моста Риалто. Това е само едно правило в кампанията #EnjoyRespectVenezia на Съвета, въведена през 2017 г., която също забранява публичните пикници, скачането в каналите, изхвърлянето на отпадъци, носенето на неподходящи дрехи като бански костюми, храненето на гълъбите и карането на велосипеди навсякъде във Венеция.

Сред останалите забрани са и къмпингуването в града, унищожаването на обществена собственост с графити, поставянето на катинари на мостове или паметници и купуването на фалшиви стоки от незаконни продавачи на улици.

За да наложи спазването на кампанията, градският съвет миналата година назначи екип от 22 „ангела на уважението“, които патрулират около най-популярните забележителности на Венеция.