„Лудогорец“ шокира „Ботев“ с драматичен обрат в 90-ата минута

1
176
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

3:2 и много жълти картони в Пловдив

„Лудогорец“ направи пълен обрат в стил „Байер“ Леверкузен“ и спечели с 3:2 гостуването си на „Ботев“ Пловдив в мач от 9-ия кръг на Първа лига.

„Канарчетата“ шокираха шампионите в първите 14 минути на срещата в квартал „Коматево“, но през втората част „орлите“ стигнаха до драматичен успех след гол в 90-ата минута на Марселиньо.

Двубоят започна отлично за домакините от „Ботев“, които само за четвърт час си изковаха преднина от два гола.

В стотния си мач в Първа лига халфът Серкан Юсеин даде аванс на домакините още в 8-ата минута с хубав удар точно под напречната греда на вратата на Ренан.

Ранният гол определено обърка гостите и шест минути по-късно те допуснаха и второ попадение. „Ботев“ получи правото да изпълни свободен удар на около 30 метра встрани от вратата. Тодор Неделев застана зад топката, но вместо да центрира, той насочи топката направо към вратата и тя влетя в мрежата за 2:0.

До края на първото полувреме „Ботев“ можеше и да увеличи преднината си, но Кристиян Димитров пропусна с глава от границата на вратарското поле. Нервите на стадиона в „Коматево“ също не липсваха, като за главния съдия Ивайло Стоянов се отвори много работа, а той спести и втори жълти картони на Костадин Ничев от състава на домакините и на Клаудиу Кешерю за гостите.

На почивката мениджърът на „Лудогорец“ Пауло Аутуори направи промяна в състава си, като играта напусна капитанът Светослав Дяков, а неговото място бе заето от новото попълнение Мей Малангу.

Промяната даде резултат и „Лудогорец“ бе доста по-активен след паузата. В 58-мата минута шампионите получиха право да изпълнят дузпа за нарушение срещу Сисиньо на Густаво Афонсо. Зад топката застана Козмин Моци, който хладнокръвно намали за 1:2.

Само четири минути по-късно шампионите изравниха. Друга резерва – Джоди Лукоки, центрира в наказателното поле и непокритият Малангу с глава вкара за 2:2.

В 89-ата минута натискът на „Лудогорец“ се оказа достатъчен и за трети гол. Центриране от корнер доведе до разбъркване в наказателното поле на „Ботев“, а Малангу чукна топката към непокрития Марселиньо, който с пета вкара за 3:2 за „Лудогорец“.

„Орлите“ вече имат 20 точки и са само на две от лидера ЦСКА. „Ботев“ е осми с 11 пункта.