Общината към Дракалиев: Ул. „Ал. Константинов“ ще събере занаятите на едно място

1
128
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Дни преди редовното септемврийско заседание на Общински съвет – Бургас, кметът Димитър Николов входира отговор на питането на съветника Георги Дракалиев по отношение на бъдещите вид и функция на улица „Алеко Константинов“. Градоначалникът информира представителя на местния парламент и колегите му, че централната улица не само ще бъде ремонтирана и обновена, но ще се превърне и в център на занаятите. Проектът ще бъде част от капиталовата програма на Общината за 2019-а година.

От документа става ясно, че след продължително обследване на всички възможности за стимулиране на занаятчийството ще се ситуират и проектират, в синхрон с общото архитектурно решение, преместваеми обекти за занаятчийска дейност. Целта е да се запази духа на традицията и да се предложат на гражданите и туристите съвременни услуги и условия за отдих по пешеходния маршрут.

Към настоящия момент е изготвено техническо задание и е сключен договор за проектиране. Изготвеният проект ще бъде представен на обществено обсъждане. Съществуващите временни обекти ще подлежат на премахване преди реализацията на строителните дейности. Техните ползватели ще бъдат своевременно уведомени при стриктно спазване на изискванията на Закона за устройство на територията.

Времето за изпълнението на реконструкцията ще бъде съобразено с дейностите по подмяната на ВиК мрежите и съоръженията, с цел максимално съкращаване на сроковете за изпълнение.