Най-страшните филми на всички времена

1
225
Добави коментар
pokerbox
pokerbox

Топ 5 класически хорър филми, които трябва да гледате

Кой не обича добър страшен филм?

В последните години, любимите ни режисьори и продуцентски къщи ни изненадаха с какви ли не хоръри, но кои са най – страшните и класики?

Пак, да подчертая, за филми, вкусове много, но това са някои от лично за мен най-страшните и най-добрите хоръри.

5. The Grudge

Филмът е от 2004г. Режисьор е Такаши Шимузи, а в главната роля е Сара Мишел Гелър, която познаваме от тийн сериала Бъфи, убийцата на вампири. 

4. Halloween

Филмът е от 1978г. (и, да има и по-нов хорър със същото заглавие, но в днешната класация обръщаме внимание на по-старите класики). Режисьор е добре познатият на всички Джон Карпентър.

3. A Nightmare on Elm Street

Филмът е от 1984г., а режисьор е Уес Крейвън. През 2010г. е направен римейк на филма, но моята препоръка е да гледате старата версия. 

2. The Shining

Ако сте гледали филма, няма как да не си го спомняте, и все пак, ако не се сещате, това е онзи хорър филм с двете малки момиченца, близначки, които хич не са толкова мили, колкото изглеждат. Режисьор е Станли Кубрик, а в главната роля е Джак Никълсън. Между гругото, ако сте гледали Ready Player One, ще забележите интересна препратка към филма.

 

1. The Exorcist

Екзорсистът е класика в жанра. Филмът наистина е страшен. Fox направиха свой римейк, но оригиналния филм е от 1973г. Демони, свещенник и мамко момиче, какво повече му трябва на един страшен филмм…

 

А кои са вашите любими хоръри? Споделете в коментар!